Inici COMARQUES La Diputació de Castelló finalitza les obres del parc d’artilleria del Castell...

La Diputació de Castelló finalitza les obres del parc d’artilleria del Castell de Peníscola

257

L’actuació s’emmarca dins del pla director de rehabilitació i adequació de la fortalesa papal

La Diputació de Castelló ha donat per conclosa la rehabilitació del parc d’artilleria del Castell de Peníscola i la restauració ambiental del conjunt arquitectònic. Les obres de condicionament, incloses en el pla director de la fortalesa papal, s’han executat durant aproximadament un any i han tingut un cost total de 530.847 euros.

Les obres executades han consistit en l’ampliació i millora dels lavabos per a fer-los accessibles, la millora de la zona de personal i la taquilla de recepció a visitants. A més, s’inclou l’adequació dels jardins realitzats en el segle XX sobre les bateries, amb la recuperació de dues bateries enterrades baix paviments i jardins moderns, que s’han quedat a la vista després de la restauració.

També s’han incorporat rampes en diversos punts per a la millora de l’accessibilitat i, actualment, ja es pot arribar fins als lavabos i fins a l’interior del polvorí en el qual es troba l’exposició sobre la construcció de la fortalesa. Així mateix, s’ha ampliat la il·luminació del castell i el parc en el front nord-oest per a poder contemplar zones que donen al penya-segat des de la platja nord i altres punts de l’entorn.

Finalment, s’han adequat les instal·lacions d’una zona del parc en la qual es realitzen espectacles a l’aire lliure i la plataforma de la bateria de Santiago que va ser reformada per a aquest ús en el segle XX.

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha valorat l’actuació, i ha assenyalat que les obres «han posat en valor un recinte fonamental dins d’una fortalesa d’especial importància en l’àmbit nacional, tant en el seu vessant cultural com turística”. Cal assenyalar que els pressupostos #MésCastelló per a 2023 contemplen una partida de 330.000 euros en inversió per al Castell de Peníscola.