Inici COMARQUES La Diputació de Castelló aprova la seua estructura organitzativa per a optimitzar...

La Diputació de Castelló aprova la seua estructura organitzativa per a optimitzar la gestió en els pròxims quatre anys

185

Les comissions informatives permanents seran quatre: Infraestructures i Cooperació; Economia, Hisenda, Bon Govern i Especial de Comptes; Ciutadania i, finalment, Territori

La Diputació de Castelló ha aprovat aquest matí, en sessió extraordinària de ple, el seu funcionament i estructura organitzativa per a la legislatura 2023-2027 amb l’objectiu d’optimitzar la gestió en els pròxims quatre anys, establint per a això la composició del propi Ple i de la Junta de Govern, així com els integrants de les comissions informatives permanents, la Junta de Portaveus o els Patronats i Consorcis dels quals forma part la institució provincial.

Com ha explicat la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, “esperem que amb el consens i el diàleg entre tots els grups polítics que formem part de la corporació provincial per als pròxims anys, Castelló i els seus 135 municipis avancen cap a la senda del progrés i les oportunitats”.

El ple que ha donat inici a les 11.00 hores ha començat amb la constitució dels quatre grups polítics provincials (Partit Popular, PSOE, Compromís i Vox) i la designació dels portaveus de cada grup. Així, del PP el portaveu és Héctor Folgado i el portaveu adjunt Iván Sánchez; del PSOE Samuel Falomir assumeix el càrrec de portaveu i Ruth Sanz el càrrec de portaveu adjunta; mentre que en Compromís el portaveu és David Guardiola i la portaveu adjunta María Fajardo; i per Vox exerceix de portaveu Luciano Ferrer.

Quant a la composició de la Junta de Govern, al costat de la presidenta Marta Barrachina la conformen els diputats María Ángeles Pallarés, Andrés Martínez, Héctor Folgado, Sergio Toledo, Iván Sánchez, María Tormo, David Vicente, Joaquín Llopis i Marisa Torlá.

Després d’això s’ha donat compte de la designació de les tres vicepresidències que, com ja va informar la presidenta, recauen en María Ángeles Pallarés, Andrés Martínez i Héctor Folgado.

María Ángeles Pallarés és la vicepresidenta primera amb responsabilitat de l’Àrea Econòmica, Hisenda, Recaptació, Servei Provincial d’Assessorament a Municipis (SEPAM), Oficina Fons Europeus i Contractació i Compres.

Andrés Martínez és el vicepresident segon i està al capdavant de l’Àrea Social i turística, del Patronat Provincial de Turisme, Pesca i Ruta de Sabor.

El vicepresident tercer és Héctor Folgado i és el responsable de l’Àrea d’Infraestructures i Bon Govern, Cooperació i Carreteres.

Pel que respecta a les comissions informatives permanents, seran quatre: Infraestructures i Cooperació; Economia, Hisenda, Bon Govern i Especial de Comptes; Ciutadania i, finalment, Territori. Cadascuna de les comissions informatives es compondrà de quinze membres i en cadascuna d’elles figuren tots els grups polítics amb representació en la corporació provincial: huit pertanyents al Grup Popular, cinc pertanyents al Grup Socialista, un pertanyent al grup Compromís i un del grup Vox. Així mateix, la Junta de Portaveus, sota la presidència de Marta Barrachina, estarà integrada pels grups polítics i adjunts, en el seu cas.

Quant als Patronats, el ple ha aprovat el nomenament dels representants de la Diputació en el Patronat de Turisme, l’Escola Taurina, l’Escorxador Comarcal de la Plana i de la zona nord, el Consorci Provincial de Prevenció, Extinció d’incendis i Salvament de la província, el Consorci Hospitalari Provincial de Castelló, el Consorci per a l’Execució de les Previsions del Pla de Residus, el Consorci d’Aigües Pla de l’Arc, el Consorci d’Aigües de la Plana i el Consorci Gestor per a la protecció de la Desembocadura del riu Millars.

 

Desbloqueig de subvencions

La jornada de hui en la Diputació de Castelló també ha inclòs la celebració de les primeres Comissions Informatives i dins dels punts tractats s’ha inclòs l’aprovació de convenis així com l’aprovació de les bases que regiran futurs convenis de diferents àrees entre les quals destaca la social. Així, la Comissió Informativa de Ciutadania ha donat llum verda al conveni de col·laboració amb el Banc d’Aliments, així com l’ajuda destinada a l’associació gitana de Castelló per al projecte d’intervenció socioeducativa amb el poble gitano de Castelló. També s’han aprovat les bases i convocatòria de subvencions en espècie a ajuntaments de la província amb població inferior a 2.000 habitants per a la prestació del servei de parc infantil, a més les ajudes per al servei de transport adaptat gestionat per entitats sectorials o per a organitzacions no governamentals per al desenvolupament (ONGDs) destinades al foment d’activitats i projectes de cooperació al desenvolupament.