Inici COMARQUES La Diputació de Castelló actua en El Ballestar i Rossell per a...

La Diputació de Castelló actua en El Ballestar i Rossell per a millorar la CV-100 i la CV-105 amb una inversió de més de 1,2 milions d’euros

25

  • La Institució provincial rehabilitarà i millorarà durant l’últim trimestre de l’any la CV-100, de San Rafael del Río a La Sénia, i la CV-105, de La Sénia a Torremiró, per a reforçar la seguretat viària i condicionar les comunicacions del Baix Maestrat

  • El vicepresident tercer i diputat d’Infraestructures de la Diputació de Castelló, Héctor Folgado, visita els punts en els quals s’actuarà i assegura que “amb aquestes obres no sols es blinda a l’usuari, sinó que a més permet connectar l’interior amb més oportunitats econòmiques i laborals”

La Diputació Provincial de Castelló continua millorant les carreteres de la xarxa provincial amb la intenció de “augmentar les comunicacions i afavorir el desenvolupament econòmic en la lluita contra la despoblació”. Així ho ha manifestat el vicepresident tercer i diputat provincial d’Infraestructures, Héctor Folgado, qui ha anunciat que institució provincial rehabilitarà i millorarà durant l’últim trimestre de l’any la carretera CV-100 entre San Rafael del Río i La Sénia, en el tram corresponent al terme municipal de Rossell, i la CV-105, entre La Sénia i Torremiró, al seu pas pel terme municipal de l’entitat menor del Ballestar. El muntant global de totes dues actuacions compta amb un pressupost d’1.212.000 euros, 606.000 euros cadascuna d’elles.

Es tracta de dues actuacions “prioritàries” per a l’equip de govern que lidera la primera presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina. “Intervindrem en la rehabilitació del ferm i millorar tots els nivells de seguretat viària, perquè totes dues carreteres presenten una sèrie de deformacions que posen en risc la seguretat dels usuaris”.

Héctor Folgado ha fet aquestes manifestacions en la seua visita als trams objecte d’actuació amb l’objectiu de supervisar els treballs que s’escometran durant l’últim trimestre de l’any. “Amb aquesta inversió no sols es millorarà la seguretat de l’usuari, sinó que a més invertim en la connexió de l’interior amb més oportunitats econòmiques i laborals”.

El vicepresident tercer de la Diputació de Castelló ha reiterat el ferm compromís de la presidenta provincial, Marta Barrachina, de “millorar la xarxa de comunicacions com una via directa i eficaç en la lluita contra la despoblació, perquè comptar amb bones carreteres contribueix al benestar dels nostres veïns i veïnes, i al desenvolupament de la nostra província”. En aquest sentit, Folgado considera que “cal escoltar les demandes i respondre a les necessitats dels castellonencs per a fer de Castelló una província millor, que guanye oportunitats”.

Així, la inversió contempla una actuació en la CV-100, de San Rafael del Río a la Sénia, concretament entre els punts quilomètrics 6,9 i 8. Aquesta actuació consistirà en l’ampliació de la calçada fins a una amplària de set metres que possibilite la delimitació de carrils de separació de tots dos sentits. D’altra banda, en la CV-105, de La Sénia a Torremiró, s’invertirà entre els punts quilomètrics 7,05 a 8,25 amb la finalitat d’ampliar la calçada fins a una amplària de sis metres que possibilite la delimitació de carrils de separació dels sentits de la circulació.

D’aquesta manera, les obres projectades en totes dues vies consten d’en “una renovació integral de la carretera”, ha assegurat Folgado. És per això que, més enllà dels treballs esmentats, es millorarà el traçat en planta i alçat, amb una renovació completa del paviment i l’adequació dels sistemes de drenatge longitudinal i transversal. A més, s’implantarà una nova senyalització vertical i horitzontal i també nous sistemes de contenció adequats a la nova realitat de les carreteres.

“Són dues obres molt rellevants que se sumen a unes altres ja iniciades per aquest equip de govern i que milloraran la seguretat viària de les nostres carreteres, a més de facilitar la comunicació dels nostres pobles. El repte és fer més fàcil la circulació per als veïns i per a tots aquells que vulguen visitar-los i conéixer els racons únics d’aquesta província”, ha conclòs el vicepresident tercer de la Diputació.