Inici COMARQUES La Diputació de Castelló activa el dispositiu de pluges davant la previsió...

La Diputació de Castelló activa el dispositiu de pluges davant la previsió meteorològica

209

El Consorci Provincial de Bombers de la Diputació té operatius els quatre parcs de bombers professionals de Benicarló, Oropesa, Nules i Segorbe, els cinc parcs de bombers voluntaris a Onda, Llucena, Benassal, Morella i Atzeneta del Maestrat i les 15 unitats de bombers forestals assignades al consorci

La Diputació Provincial de Castelló ha activat el dispositiu de pluges davant la preemergència nivell taronja decretada per la Generalitat Valenciana a través de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) sobre la base de les previsions de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet). Davant aquesta situació, el Consorci Provincial de Bombers de la Diputació de Castelló està preparat per a intervindre de manera immediata davant qualsevol incidència derivada d’aquesta situació.

Sobre aquest tema, aquest matí s’ha mantingut una reunió de coordinació d’urgència davant la situació excepcional de preemergència i com ha explicat el diputat responsable de l’àrea, David Vicente, “el Consorci Provincial de Bombers té tots els recursos necessaris preparats enfront del temporal de pluges previst a la nostra província per als pròxims dies. Així mateix, es reforçaran els quatre parcs de bombers professionals”.

La previsions de l’Aemet indiquen que a partir de demà dissabte, 2 de setembre, està previst l’inici d’un episodi de pluges fortes la incidència final de les quals a la província pot variar segons diversos factors, per la qual cosa es recomana un seguiment de l’actualització en els avisos i activacions de preemergències o emergències.

Actualment es preveu una situació de pluges fortes, puntualment acompanyades de tempesta amb possibilitat de calamarsa i ratxes molt fortes de vent, amb possibilitat d’acumulats de 40mm/h, que podrien superar-se puntualment, i acumular en zones concretes de 60-70 mm/3h. Així mateix, per al diumenge hi ha avís groc de temporal costaner amb ones que poden superar entre els dos i tres metres d’altura.

En cas de ser necessari, el Consorci Provincial de Bombers de Castelló disposa d’un ampli dispositiu en tota la província preparat per a ser activat de manera immediata, i com ha incidit el diputat “el dispositiu inicial s’anirà incrementant de manera automàtica sobre la base de l’evolució de la situació i segons les necessitats en cada zona operativa”.

El departament de Bombers de la Diputació de Castelló té operatius els quatre parcs de bombers professionals situats a Benicarló, Oropesa, Nules i Segorbe, els cinc parcs de bombers voluntaris a Onda, Llucena, Benassal, Morella i Atzeneta del Maestrat i les 15 unitats de bombers forestals assignades al consorci amb un total de 41 camions autobomba secundats per 65 equips per a traure aigua formats per electrobombes, motobombes i turbobombes. Entre les electrobombes es compta amb quatre bombes de buidatge d’aigua de gran cabal, una especial per a traure aigua de sòlids i fangs i una de molt gran cabal per a grans àrees inundades amb capacitat per a traure aigua de 500.000l/h.

Finalment, el diputat David Vicente ha demanat “màxima cautela als qui vagen a eixir de casa si es registren pluges fortes i estar atents als avisos del 112” i ha volgut incidir que, “en cas de registrar-se aquestes pluges fortes que comporten l’acumulació d’aigua en barrancs i rambles, evitar l’encreuament d’aquests amb els vehicles”.