Inici PREMSA VALENCIANA La ciutat de Lliria fa una donació de violins per al projecte...

La ciutat de Lliria fa una donació de violins per al projecte Pizzicato del CEIP Jaume I de Vinaròs

297

Aquest matí ha tingut lloc la donació de violins per part de Manuel Civera, alcalde de Llíria, al projecte Pizzicato que s’està duent a terme al CEIP Jaume I de Vinaròs, des de fa dos anys.

El Pizzicato és un projecte de desenvolupament cultural impulsat per la Societat Musical “La Alianza” i el CEIP Jaume I, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vinaròs, concretament la Regidoria d’Educació i de Cultura, amb l’objectiu d’universalitzar la pràctica musical dels xiquets i xiquetes de Vinaròs.

Olga Mulet, directora del CEIP Jaume I, ha explicat que “En una conversa totalment informal amb Manuel Civera, alcalde de Llíria, on li vaig explicar el projecte que estàvem duent a terme al centre, Manuel va decidir, aprofitant un agermanament amb la Xina on s’havia fet una donació de violins, cedir-nos-la per als alumnes del nostre centre que, fins ara, han estat aprenent l’instrument amb violins cedits per famílies d’altres xiquets que, o bé ja no el toquen o se’ls ha quedat petit”. Amb aquest projecte, també comentava Olga “Volem que els alumnes del Jaume I puguen accedir a la música igual que qualsevol altre xiquet o xiqueta de Vinaròs i de la nostra comunitat”.

L’alcalde de Llíria, Manuel Civera, ha fet referència a la seua satisfacció fent aquesta donació i també ha agraït la oportunitat de ser partícip en aquest projecte, així com la col·laboració i implicació de les Regidories d’Educació i Cultura.

“Des d’un principi no vam dubtar en implicar-nos en aquest projecte i posar-lo en marxa. Molta gent ha entrat a l’escola de música “La Alianza” i s’està formant gràcies al projecte on l’objectiu principal era fomentar l’accés a la música de manera universal, independentment de la qüestió econòmica o social, i en aquest cas més, ja que el violí s’associa a un instrument molt elitista. Per tant, hem aconseguit que la gent puga tenir una formació musical en aquest instrument i que a més, dins l’escola també es puguen seguir formant”, ha indicat Marc Albella, regidor de Cultura, Festes, Tradicions i Joventut, que també ha agraït en nom de Begoña López, regidora d’Educació, i de l’Ajuntament de Vinaròs la sinergia que s’ha creat avui i el treball ben fet a Manuel Civera, alcalde de Llíria, Carles Subiela, gerent de l’empresa d’instruments musicals Consolat de Mar, a Anna professora de música, i Olga Mulet, directora del CEIP Jaume I.

Article anteriorEls alumnes de la Consolació visiten l’ajuntament de Benicarló
Article següent7dies actualitat de Benicarló 718