Inici BENICARLÓ La Brigada de Benicarló a un click

La Brigada de Benicarló a un click

418

El Departament d’Informàtica ha desenvolupat, juntament amb la Brigada d’Obres i Serveis, una aplicació que facilitarà a les associacions sol·licitar material i permetrà una millor gestió dels recursos disponibles. La ferramenta consisteix en un formulari en línia que es troba accessible a través del web municipal.

La regidora de Serveis Informàtics, Marta Escudero, i el regidor d’Obres i Serveis, Ilde Añó, han presentat la nova eina informàtica que han desenvolupat entre les dos regidories per tal de facilitar les sol·licituds de treballs que les associacions fan a la Brigada d’Obres i Serveis, a la qual cosa destina gran part del seu treball. En aquest sentit, Añó ha destacat que «de les 6.367 peticions de treball que va tenir la Brigada l’any 2017, el 50% van ser per fer feines per a associacions, per la qual cosa crèiem necessari organitzar i estructurar les peticions». «A més d’organitzar la feina i d’estalviar temps a l’hora de crear els parts de treball, l’eina també ens ajudarà a saber amb antelació les activitats que duran a terme les entitats i així tenir una previsió del material», ha afegit el regidor d’Obres i Serveis.

Respecte dels aspectes tècnics de la plataforma digital, Escudero ha remarcat que «està desenvolupada amb programari lliure, la qual cosa ens ha permès adaptar-la a les nostres necessitats». La regidora de Serveis Informàtics ha subratllat que «aquest nou servei forma part del procés de transformació digital de l’Ajuntament que està en marxa, i que té l’objectiu d’apropar l’administració a la ciutadania i de facilitar la gestió de tràmits a través de les noves tecnologies».

La plataforma permet seleccionar totes les demandes que necessite l’entitat, de manera que arriben directament a la Brigada d’Obres i Serveis. Cal remarcar que, una vegada completat el formulari, l’entitat ha de registrar la petició, ja siga en paper al Registre General de l’Ajuntament o a través del Registre Electrònic Comú (és necessari disposar de DNI electrònic o certificat electrònic en vigor). Aquest punt consisteix en un registre de l’Administració General de l’Estat que permet presentar documents per a la remissió telemàtica a administracions públiques integrades en el sistema.

Article anteriorVisites teatrealitzades al Puig de la Nau
Article següentGrans Resultats del CN Vinaròs