Inici VINARÒS La Biblioteca Municipal de Vinaròs acull la mostra de llibres desplegables “Emergents”

La Biblioteca Municipal de Vinaròs acull la mostra de llibres desplegables “Emergents”

193

L’exposició ha estat cedida per la Biblioteca d’Onda i romandrà a Vinaròs fins al proper 21 de febrer

La regidora de Cultura, Anna Fibla, va inaugurar ahir, a la Biblioteca Municipal, l’exposició de llibres desplegables “Emergents”. Es tracta d’un recull de diversos exemplars que mostren els diferents estils que hi ha a l’hora de crear aquest tipus de relats, que sobretot busquen la interacció amb el lector. Cal destacar que no només es tracta de llibres per als xiquets, sinó que aquesta forma de narració també s’adreça a un públic més adult.

Fibla explicava que “els llibres desplegables tenen els seus orígens al segle XIV. L’escriptor i filòsof Ramon Llull va ser un dels primers autors en crear aquest tipus de publicacions per demostrar a través de la numerologia l’existència de déu”. Llull va crear una roda de cartolina que els lectors podien fer girar per tal de veure les seues teories. Els llibres desplegables es feien servir per a presentar treballs acadèmics o fins i tot per a navegació i no va ser fins al segle XVIII quan es van començar a crear exemplars per a l’entreteniment, especialment per al públic infantil.

L’exposició està dividida en dues parts, la primera mostra les diferents tècniques que hi ha per a crear llibres desplegables, mentre que a la segona es pot gaudir d’un ampli catàleg d’exemplars. Fibla agraïa la cessió de l’exposició per part de la Biblioteca d’Onda i animava a la ciutadania a apropar-se fins al 21 de febrer a la Biblioteca Municipal de Vinaròs per gaudir d’aquesta mostra única.

Expo de Llibres Pop-Up a la biblioteca de Vinaròs

Article anteriorLa Salzadella celebra Sant Blai
Article següentl’IES Joan Coromines de Benicarló acull una xarrada sobre contaminació acústica