Inici BENICARLÓ La Biblioteca Manel Garcia Grau de Benicarló estarà acabada el 22 d’octubre

La Biblioteca Manel Garcia Grau de Benicarló estarà acabada el 22 d’octubre

233

Els treballs se centren ara en els acabats de l’interior i el revestiment de la façana. A finals d’agost començaran les obres a l’espai exterior, que es convertirà en una zona de lectura a l’aire lliure.

Les obres de la nova Biblioteca Manel Garcia Grau de Benicarló estan complint tots els terminis i, d’acord amb la planificació inicial, finalitzaran el 22 d’octubre. L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i el regidor de Cultura, Pedro Manchón, han comprovat el desenvolupament dels treballs i han constatat que abans de final d’any Benicarló tindrà acabat «un dels projectes culturals més ambiciosos dels últims anys», tal i com l’ha definit l’alcaldessa.

Xaro Miralles s’ha referit a l’«espectacularitat de les instal·lacions» i ha remarcat que «aquesta no serà una Biblioteca a l’ús, sinó que serà un espai cultural de referència a tota la comarca». L’alcaldessa ha detallat els diferents espais amb què comptarà l’edifici (sales de lectura, d’estudi, zones per a reunions de treball, espais infantils i juvenils, saló d’actes, sala de lactància) i ha destacat «el paper que jugarà la zona exterior, que ens permetrà gaudir de la lectura a l’aire lliure i en silenci».

Per la seua banda, el regidor de Cultura s’ha mostrat convençut que «aquest serà un espai de vital importància per a la vida cultural de Benicarló» i ha expressat el desig de «poder gaudir d’aquest espai el més prompte possible».

A hores d’ara, els avanços ja són molt evidents i, tal i com han corroborat els arquitectes, els benicarlandos Jaume Ibáñez i Fernando Arnau, la Fernando Arnau, l’interior està pràcticament acabat, a falta de rematar la pavimentació i la il·luminació, i en la façana exterior s’està ultimant la col·locació dels panells. «Podríem dir que l’espai interior està executat al 90% i a partir d’ara ens centrarem en els espais exteriors i la Biblioteca a l’aire lliure», han assenyalat.

900 metres quadrats de vida cultural

La futura Biblioteca Manel Garcia Grau, ubicada a les antigues dependències del Centre de Salut, comptarà amb sales d’estudi, de lectura, sala d’arxiu, àrea de lectura, zona de treball en grup i zona d’oci i descans. Adjunt a l’edifici principal, s’ubicarà una sala d’actes de 93 metres quadrats, destinada a tot tipus d’activitats culturals: presentacions, xarrades, conferències, taules redones, etc.

L’ espai exterior, anomenat «Biblioteca a l’aire lliure», tindrà tres zones diferenciades habilitades per a la lectura: «El sostre del pensament», «L’Arbre del saber» i «El bosc dels llibres».

Les obres de la nova Biblioteca s’emmarquen en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible (EDUSI), cofinançada al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Les actuacions s’executen en dos parts diferenciades: la primera inclou l’adequació de les instal·lacions, amb un cost de 757.578,59 euros (IVA inclòs), mentre que la segona, que comprèn les obres del jardí i la instal·lació del mobiliari urbà exterior, té un cost de 43.579,13 (IVA inclòs). En total, la inversió suma 801.157,72 euros (IVA inclòs).

Article anterior“Comprar a Vinaròs té premi” entrega 4 xecs per valor de 100€ als primers guanyadors
Article següentRoger Pascual, campió de Catalunya infantil individual i dobles