Inici BENICARLÓ La Biblioteca de Benicarló obri un nou espai per a ensenyar els...

La Biblioteca de Benicarló obri un nou espai per a ensenyar els bebés a jugar amb els llibres

187

La Biblioteca Manel Garcia Grau apropa l’experiència dels estadis previs de la lectura als més menuts amb textures, sons i colors

La Biblioteca Manel Garcia Grau ha posat en marxa la bebeteca, la biblioteca per a bebés, una iniciativa que busca apropar els llibres als xiquets i xiquetes de 13 a 18 mesos. El projecte consisteix en la creació d’un espai designat amb materials adequats: llibres de drap o cartó dur amb els quals els bebés poden experimentar amb textures, sons i colors.

Durant els últims dos anys, la Biblioteca Manel Garcia Grau ha estat adquirint material per tal de poder posar en marxa un espai dedicat als bebés dins de les seues instal·lacions. Ja ha tingut lloc el primer taller guiat, que ensenya com compartir els primers estadis de l’experiència lectora entre pares i xiquets, i s’espera fer més sessions en el futur.

L’espai de la bebeteca és una experiència dissenyada amb diversos beneficis per als més menuts. Per una banda, aprendre a interactuar amb els llibres com a objectes de jocs i d’experiències diverses. Per una altra, també és una oportunitat per als pares per a enfortir el seu vincle afectiu amb els bebés.