Inici BENICARLÓ Justícia Pròxima i serveis d’orientació jurídica a la ciutadania de Benicarló

Justícia Pròxima i serveis d’orientació jurídica a la ciutadania de Benicarló

157

Benicarló implantarà la Justícia Pròxima i oferirà serveis d’orientació jurídica a la ciutadania

El projecte servirà per a modernitzar els sistemes informàtics del Jutjat de Pau i agilitar la tramitació judicial. A més d’orientació jurídica, també s’oferirà un servei de mediació alternatiu al procediment judicial.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, juntament amb el jutge de pau de Benicarló, Joan Ferré, s’ha reunit amb el director general de Reformes Democràtiques i Accés a la Justícia, José García Añón, i amb la directora general de Modernització i Relacions amb l’Administració de Justícia, Àngels Bixquert, per a implantar a Benicarló l’anomenada Justícia Pròxima, que serà una realitat la propera tardor.

A través d’aquest projecte, l’administració autonòmica i local col·laboraran per a la modernització dels sistemes informàtics que permeten accedir al Jutjat de Pau a la Xarxa de Justícia de la Comunitat Valenciana, agilitant així la tramitació judicial.

A més, s’ubicarà a Benicarló el projecte anomenat Justiprop, un servei d’orientació jurídica sobre tot allò relacionat amb la Justícia (defensa i protecció de drets, assessorament, reclamacions, assistències a víctimes del delicte, tràmits judicials, justícia gratuïta, etc).

També s’implantarà el Mediaprop, que té com a objectiu proporcionar informació a la ciutadania sobre mediació alternativa al procediment judicial.

Article anteriorRitual para la noche de San Juan
Article següentNit de Sant Joan a Benicarló 2021