Inici BENICARLÓ Ja arriben els nous trens al Maestrat

Ja arriben els nous trens al Maestrat

516

 Avui dilluns 12 de novembre han entrat en servei les noves freqüències de trens en direcció a Castelló i València i viceversa, augmenten de 4 a 12 els trens en la que és la culminació d’una reivindicació històrica de les poblacions del Maestrat.

Des de fa molt temps es porta reclamant una prolongació dels Rodalies de Castelló a l’estació Benicarló/Peñíscola i Vinaròs, tant pels viatgers com per la plataforma Trens Dignes al Maestrat. No seran Rodalies els que arriben, però sí més freqüències de mitja distància i amb preus més econòmics que abans, una millora que és possible després de declarar-se la connexió Castelló-Vinaròs com a obligació de servei públic (OSP), mesura que garanteix el finançament necessari de l’Estat. Foment aportarà a l’any uns cinc milions a l’enllaç.


El Pla de Rodalies de la Comunitat Valenciana 2010-2020, presentat pel llavors ministre de Foment, José Blanco, supeditava l’ampliació de Rodalies fins a Vinaròs a les conclusions d’un estudi que definiria la necessitat de la seua execució. Aquest estudi de viabilitat estava pendent des de l’any 2009, en què havia d’haver-se ja presentat. Els ajuntaments de la comarca del Baix Maestrat ja van aportar llavors informes que reflectien que entre 1.500 i 2.000 persones, sobretot estudiants de la Universitat Jaume I de Castelló, podrien usar diàriament el servei si es milloressen les prestacions actuals. La necessitat social era evident, però la millora ha trigat més d’una dècada a fer-se realitat.

Reaccions de tots els partits polítics i més informació, aquesta setmana a la revista 7dies actualitat.