Inici BENICARLÓ Isern es compromet amb els comerciants de Benicarló a facilitar-los accions promocionals,...

Isern es compromet amb els comerciants de Benicarló a facilitar-los accions promocionals, accés a les ajudes i dinamitzar el sector

145

Diferents càrrecs de la coalició integrants de la candidatura a les Corts Valencianes i Benicarló es reuneixen amb desenes de representants del sector al Benicarló Centro i els expliquen experiències comercials i els garanteixen que “treballaran des de la unió

BENICARLÓ, 16 de maig de 2023 

La candidata a l’alcaldia per Compromís, Núria Isern, s’ha reunit amb representants del sector comercial de la localitat. A l’acte han acudit des d’associacions de comerços a xicotets empresaris i negocis de llocs com el Benicarló Centro o el Mercat central, en un acte al que s’ha convidat a parlar a Rosana Seguí i VicentGranel, integrants de la candidatura a les Corts Valencianes de Compromís i actuals Directora General de Comerç, Artesania i Consum i tinent d’alcalde de Borriana respectivament.

Després d’escoltar de forma activa els “malestar i frustració” que han fet públics els representants de les organitzacions locals, la candidata els ha garantit que serà “accessible” i escoltarà el sector comercial. Isern ha manifestat que “no pot ser que de forma tan contundent i unànime coincidisquen en que l’Ajuntament i les actuals responsables de l’àrea no els hagen ajudat en uns moments tan complexos. Veiem com existeixen moltes ajudes i com els comerços tenen idees i moltes ganes de treballar i promocionar-se al llarg de l’any. Han de tindre en l’Ajuntament un soci, que aposte per ajudar-los en campanyes, en serveis, en neteja, contractant personal a l’àrea, en seguretat i en tot el que és facilitar-los la informació i la burocràcia”, ha indicat.

Un comerç viu”, ha dit “és tindre una població amb futur, que no s’empobreix, on no baixa l’atur, on es reinverteixen els diners en forma de creació de llocs de treball i una major despesa en el consum i en els negocis més pròxims. Per això saben que ens tindran al seu costat, perquè volem ser un aliat en la seua activitat. A partir d’ara treballarem per a ells, els tendirem la nostra ma”, ha manifestat Núria Isern.

Granel ha explicat com des de l’ajuntament borrianenc s’ha dinamitzat el mercat municipal, aproximant l’oferta als clients més joves i que es destinen convenis per valor de 25.000 euros anuals a la federació de comerços, més de sis vegades el que es destina a Benicarló.

 

‘Desenganyats’ amb l’Ajuntament
Comerciants i representants d’associacions locals han assegurat haver-se sentit “abandonats” de l’Ajuntament aquests darrers quatre anys. Segons han dit, han deixat passar ajudes que beneficiarien el sector, articular programes de bons com van fer en la pandèmia moltes altres localitats com Borriana (on es van injectar 1,6 milions d’euros en tres convocatòries), no disposen del personal necessari per ajudar al comerç ni demanen les subvencions necessàries per tal de poder organitzar a Benicarló fires, promocions, instal·lacions, obres o la contractació de més personal, desaprofitant bona part dels fons, subvencions i recursos existents.

El sector ha reclamat -i l’equip de Núria Isern n’ha prés bona nota- que volen un ajuntament que els ajude amb els seus projectes, en recuperar la Fira del Llibre, la Setmana del Comerç on es premiava la trajectòria empresarial i la modernització de locals; en tramitar les subvencions existents de la Generalitat (ja que s’han multiplicat per cinc -de 7,6 a 44M€- les ajudes existents en l’època del PP) i altres organismes, per accions de promoció comercial i que es doten amb un màxim de fins a 50.000 euros per ajuntament que la localitat sorprenentment no demana tot i la situació del sector. “No deixarem escapar ni una ajuda”, ha dir Isern.

ALGUNES PROPOSTES DEL PROGRAMA
(consultable a nuriaisern.info)

 1. Orientar el creixement i la vida de Benicarló cap a la mar, mitjançant la conversió en zona de vianants de l’Avinguda Marqués de Benicarló, repensant la mobilitat per compatibilitzar tots els usos de la zona.
 2. Actualitzar el Pla d’Accessibilitat Municipal per tal de diagnosticar i programar les actuacions necessàries per a eliminar les barreres arquitectòniques de Benicarló per fer una ciutat totalment accessible.
 3. Planificar un entorn urbà amigable amb la gent gran: planificar els barris de manera que es tinguen en compte les necessitats de la gent gran en qualsevol moment de la seua vida, com l’accessibilitat, llocs de trobada i també la dotació d’inodors en entorns públics, parcs i jardins.
 4. Creació d’un servei urbà de transport per connectar les zones més allunyades del municipi amb serveis bàsics: Centre de Salut, Mercat Municipal, Centre Comercial.
 5. Habilitar aparcaments gratuïts i dissuasius a la perifèria de Benicarló, mitjançant la cessió de propietats privades i la neteja de solars buits i sense ús. Planificar al mateix temps opcions consolidades i duradores d’aparcament per tal de descongestionar la zona urbana de vehicles.
 6. Afavorir la rehabilitació i l’adequació funcional d’habitatges i edificis. Regular dins el Pla Especial de Conservació del centre històric.
 7. Modernitzar el Mercat de Benicarló i millorar les seues instal·lacions (aire condicionat, digitalització…)
 8. Impulsar la innovació, digitalització i transformació econòmica de les empreses del territori per a ser més competitives en activitats com a comerç electrònic i desenvolupament logístic. Facilitar a les PIMES eines per accedir al mercat digital, facilitant la seua competència amb les grans superfícies.
 9. Desenvolupar una oferta de turisme gastronòmic que permeta desestacionalitzar el turisme i generar negoci durant tot l’any.
 10. Afavorir compra en el comerç local i de proximitat, a través del suport als negocis de la zona històrica per evitar el tancament de comerços.
 11. Posicionar l’Ajuntament com agent mediador per crear sinergies entre les empreses, negocis i comerços locals per ajudar a establir punts de trobada i col·laboració i establir objectius comuns.
 12. Promoure la dinamització del comerç i les zones del centre històric amb un programa de voluntariat teatral gestionat per l’Escola de Teatre Municipal.
 13. Optimitzar i millorar el funcionament de la zona blava renovant l’actual concessió caducada. Establir un sistema d’avantatges per incentivar les compres als comerços locals i que facilite l’aparcament de les persones empresàries.

Contingut patrocinat