Inici PREMSA VALENCIANA Inici del Carnaval de Vinaròs, pregonera i Carnestoltes d’Or

Inici del Carnaval de Vinaròs, pregonera i Carnestoltes d’Or

250

Majestat Carnestoltes, cercavila i imposició dels corbatins als estendards

L’inici d’aquesta nova edició del Carnaval de Vinaròs serà el dissabte 8 de febrer, amb una aparició a les 18.30 hores de la seua Majestat Carnestoltes, amb aparició a la ciutat des de la mateixa platja del Fortí, on li esperaran reines, reis, estendards i comparseros, que al costat d’una cercavila protagonitzada per diversos col·lectius culturals de la localitat i coordinada per Pur Teatre, arts escèniques, li acompanyaran fins a la plaça Parroquial. Allí tindrà lloc el pregó i la hissada de bandera del Carnestoltes que onejarà fins al dia 24 de febrer. En la rúa participaran Abanderats de Tortosa, Gimnàs Gentsana, Acadèmia de ball Locura, Grup de teatre del Casal Jove “Teatrèmol”, Grup de teatre jove de Pur Teatre, Colla de dolçaina i tabal de Vinaròs i Batucada Esmuvi.
Per primera volta i en el mateix acte, s’imposaran els corbatins als estendards, i es farà lliurament de les bandes acreditatives a les Reines i Reyes infantils 2020. La Comissió Organitzadora del Carnaval ha confiat enguany el pregó i la presentació de l’acte a Ángela Albiol.
Aqueixa mateixa nit tindrà lloc el sopar de gala temàtica, inspirada en els balls de màscares venecians, on s’imposaran les bandes a les Reines i Reyes del Carnestoltes 2020 i es farà lliurament del Carnestoltes d’Or 2020, atorgat enguany a les fundadores de la comparsa Les Agüeles. L’acte estarà presentat per Toni Guillot. Seguidament, s’obrirà la carpa al públic general per a gaudir de la revetla amb l’orquestra Nova Era i disc-mòbil amb el DJ Boccachico.

Pregonera del Carnaval 2020 i Carnestoltes d’Or
Ángela Albiol Munera treballa des de fa 34 anys per a l’Agència Tributària. De fortes arrels vinarossenques i molt vinculada des de sempre al món de la cultura, va formar part des de molt jove del grup folklòric Les Camaraes i de la coral García Julve, a més d’estar molt unida a la Societat Musical L’Aliança. Participa des del seu origen en 2006, a l’Aula Municipal de Teatre de Vinaròs, com a component del grup Els Mil i Una, passió pel teatre que comparteix també amb el grup Pòquer de Pur Teatre, arts escèniques, amb el qual ja va participar en la Gran Gala de Reines del Carnaval 2017. Ha participat de manera activa en el Carnaval de Vinaròs, en els últims anys com a membre de la comparsa Tomba i Tomba i en els començaments del carnaval en la comparsa Ni Pic ni Casso, de la qual va ser reina.
La comparsa Les Agüeles, fundada l’any 1986 per Herminia Arnau Zaragoza i Irene Pascual Bravo, va ser creada per unes dones que van voler fer un carnaval des de la seua perspectiva més tradicional i humil, amb l’única finalitat d’eixir al carrer disfressades a divertir-se i trencar estereotips, recuperant el vessant més còmic i crítica del carnestoltes. Amb els anys, la comparsa es va guanyar l’estima de la resta de comparseros i de tot Vinaròs que les va acollir com a part fonamental de la família carnavalera, fins que lamentablement l’agrupació es dissolguera en 2018.

Article anteriorJa estan les Reines del Carnaval de Vinaròs 2020!
Article següentPrograma complet: Activitats de S. Antoni, S. Sebastià i S. Canut (Vinaròs)