Inici BENICARLÓ Habitatge concedeix 18 milions d’euros per a 381 ajudes a la rehabilitació,...

Habitatge concedeix 18 milions d’euros per a 381 ajudes a la rehabilitació, conservació i millora de l’accessibilitat d’edificis

314

– La gran afluència de sol·licituds evidencia la necessitat de rehabilitar i millorar l’accessibilitat d’un parc d’edificis d’habitatges envell

Fotos: arxiu 7dies

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha resolt la concessió d’ajudes de rehabilitació a la conservació i accessibilitat d’edificis, segons la convocatòria per a l’exercici 2021, en el marc del Pla estatal d’habitatge 2018-2021.

L’import total de les ajudes ascendeix a 18.000.094 euros, dels quals corresponen a la Generalitat 2.954.186 euros i 15.045.908 euros al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

Les ajudes s’han adjudicat, a través de la Direcció General de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, a les primeres 381 sol·licituds que han complit els requisits establits en les bases reguladores.

En el registre es van tramitar un total de 2.901 sol·licituds, classificades pel criteri de concurrència competitiva. A pesar que 2.131 d’aquestes complien amb els requisits, es van haver de denegar perquè es va esgotar la partida pressupostària reservada a aquestes ajudes. La resolució RHB-CA 2021 de 5 d’abril de 2022 també conté les 389 sol·licituds denegades i el motiu de cada una.

La notable afluència de sol·licituds a aquestes ajudes posa en evidència la necessitat de rehabilitar i millorar l’accessibilitat d’un parc d’edificis d’habitatges notablement envellit que requereix una intervenció integral d’urgència.

La Conselleria ha informat aquells que han sol·licitat l’ajuda, però que no han pogut accedir-hi en aquesta convocatòria, que poden optar als fons europeus per a la rehabilitació d’edificis d’habitatges del Pla de recuperació, transformació i resiliència. El termini de presentació de sol·licituds d’aquestes ajudes està obert fins a l’1 de desembre de 2022. Es pot completar la informació (consulteu ací).

Article anteriorBenicarló adequa el parc de la Petanca amb la millora del reg i la il·luminació
Article següentLa Nit del Pijama del Carnaval de Vinaròs