Inici BENICARLÓ Finalitzen els treballs de regeneració del jardí de l’Auditori Pedro Mercader a...

Finalitzen els treballs de regeneració del jardí de l’Auditori Pedro Mercader a Benicarló

577

Les actuacions han consistit a renovar les canonades de reg i les arquetes amb criteris d’eficiència i estalvi energètic. També s’ha sanejat l’estany central i s’ha incorporat un nou disseny amb elements de fusta, rocalla amb plantes aromàtiques autòctones i espais de flors ornamentals.

La regidora de Medi Ambient, Filo Agut, i el regidor de Promoció Econòmica, Román Sánchez, van visitar dijous matí el jardí de la plaça de la Comunitat Valenciana un cop finalitzats els treballs de regeneració i adequació de l’espai, ubicat al costat de l’Auditori Pedro Mercader i conegut com a Jardí de Fontcuberta.

La zona, amb una superfície total de 1.982 metres quadrats, ha experimentat un canvi important en les últimes setmanes fruit d’un projecte de la Regidoria de Medi Ambient que ha comptat amb la col·laboració dels tallers d’ocupació de jardineria, que s’han encarregat de l’ornamentació i decoració de l’espai.

En concret, durant els dos mesos que han durat els treballs, s’han renovat tots els dispositius de rec localitzat i arquetes, s’ha implantat una nova tecnologia per al control i la programació del reg amb criteris d’eficiència i estalvi energètic i s’ha dut a terme un tractament de regeneració en les espècies d’arbres singulars incloses en el catàleg d’exemplars protegits d’interés local.

A més, s’ha remodelat l’estrany central amb la instal·lació de nous filtres i pintura impermeabilitzada, a més de 12 llums submergibles i cinc fonts. Pel que fa a l’ornamentació, que ha anat a càrrec dels tallers d’ocupació Et Formem Benicarló, s’ha sembrat nova gespa, s’ha instal·lat reg per degoteig i s’han incorporat elements de fusta, rocalla amb plantes aromàtiques autòctones i plantes ornamentals per tot el jardí.

La regidora de Medi Ambient ha destacat que «la remodelació del jardí era absolutament necessària i ha estat possible per la col·laboració entre el Departament de Medi Ambient i els tallers d’ocupació, gràcies a la qual hem aconseguit recuperar la frescor que tant necessitava aquest espai tan apreciat pels benicarlandos i benicarlandes».

Per la seua banda, el regidor de Promoció Econòmica ha remarcat que «ha sigut una sort i a la vegada una oportunitat per a l’alumnat dels dos tallers poder posar en pràctica els coneixements en jardineria en un espai tan concorregut i vistós». Així ho ha confirmat també la directora d’un dels dos tallers que han participat en l’ornamentació de l’espai, Sonia Labarga.

Els dos regidors han instat la ciutadania a conservar l’espai i a mantindre’l en les millors condicions.