La inauguració d’aquesta exposició serà el 4 d’octubre a les 19 hores a la Capella de Santa Victòria de Vinaròs.
L’Art Brut és un terme encunyat en 1945 per Jean Dubuffet per a referir-se a l’art creat per gents alienes al món artístic sense una formació acadèmica.
Aquest moviment sorgeix a principis de la dècada dels 70 i es pot incloure dins de la branca de l’expressionisme en el seu sentit més estricte. Alguns artistes com Picasso o Klee van sentir gran interès per l’Art Marginal, per la facilitat amb la qual aquest estil trencava amb l’establit per a donar pas a obres “no encasellables”.
L’Art Brut pren com a punt de partida els corrents naïf i els seus artistes són completament autodidactes. L’art es desenvolupa sense contacte, ni contaminació, amb les institucions artístiques presents ni passades. Per tant tot el plasmat en l’obra naix d’allò més profund de cadascun dels artistes i de la seua percepció del món, creacions de persones que es mantenen al marge de la societat, tals com: interns d’hospitals psiquiàtrics, autodidactes, solitaris, inadaptados o ancians.
Des de l’àrea de salut mental i el CRIS de Vinaròs recolzem l’ús de l’art com a forma d’expressió i de comunicació amb el món que envolta a l’artista. A part de les finalitats merament terapèutiques, l’Arteterapia és una tècnica de desenvolupament personal, d’autoconeixement i d’expressió emocional.
Les set persones que exposen part de les seues obres van trobar en l’art, una afició, un refugi, i una eixida, una font de vitalitat i enriquiment, i una porta oberta per a la seua “bogeria”.