Inici PEÑÍSCOLA Èxit del Festival de Guitarra Hondarribia Peníscola aquest agost

Èxit del Festival de Guitarra Hondarribia Peníscola aquest agost

146
Es consolida la cita musical en els últims dies del principal mes de l’estiu després de celebrar-se diversos anys a la primavera
L’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Peníscola ha fet balanç, juntament amb l’organització, d’aquesta edició del Festival Internacional de Guitarra, que acull el Saló Gòtic del Castell de la localitat.
Amb una assistència mitjana aproximada de 130 persones a cada concert, “els mestres de les 6 cordes es van sentir molt ben acompanyats, i el públic, més que recompensat” ha valorat la regidora de Cultura, Lidia Herrero.
Si s’ha de jutjar pels aplaudiments finals, “enguany el festival ha reconnectat amb el seu públic també en els últims dies del mes d’agost on es quedarà fixat en la nostra agenda anual” ha avançat; tots els concerts van finalitzar amb el públic en peus i “bravos” corejats pels assistents. “Els comentaris en l’eixida eren d’agraïment i entusiasme, esperant el 2024 per a continuar gaudint de la guitarra entre un públic molt heterogeni, veïns de Peníscola, turistes, gent desplaçada a propòsit des del sud de Catalunya o València capital a la cita” ha explicat Carles Pons, el director del Festival. La valoració des de l’organització és més que positiva, ha comunicat.
Tots els músics participants van destacar la bellesa de la ciutat i de l’espai del concert. “És una sala amb una acústica impressionantment bona per a la guitarra o en pocs llocs m’he sentit tan còmode tocant com ací” són frases dels mateixos intèrprets que Pons ha reproduït durant la valoració.
Per als amants de la guitarra
La “guitarra clàssica o espanyola” ha sigut i serà l’eix del Festival, però sense descartar la guitarra flamenca, perquè aquesta ha sigut la protagonista en 2 dels concerts.
En un altre, dos instruments clàssics com el piano i la guitarra espanyola acompanyats per la dansa i en el quart , duo de guitarres clàssiques tocant una fusió de temes del Carib o de la música pop, arreglats per a la formació del duo.
Inoblidable va ser el colofó del concert d’aquest duo cubà (Panebianco-del Monaco) de la cançó Mediterráneo de Serrat.
Com també va ser inoblidable el trio Pasión Andaluza, sumant a la música inspirada en el folklore andalús, una interpretació del guitarrista Carles Pons del Concert d’Aranjuez que va agradar al públic per la seua bellesa.
Els sons càlids i expressius, o els ritmes que va traure del piano José M. Cuenca, juntament amb la impressionant actuació al ball d’Almudena Roca va sorprendre els assistents per la seua força, caràcter i bellesa sonora i visual.
Pedro Navarro, guitarrista flamenc castellonenc, ens va mostrar el seu talent al costat del guitarrista acompanyant Lluís Castany. Tarantas, fandangos o soleares van acompanyar a l’entusiasme del públic, veient com un veí de la província, és realment un dels grans virtuosos i talents espanyols del flamenc.
El colofó del Festival havia d’estar a l’altura de l’esdeveniment. I així va ser. Un dels més importants guitarristes Flamencs del món , Carlos Piñana, al costat del percussionista Miguel A. Orengo van aconseguir que les més de 130 persones assistents, estigueren en peus aplaudint diversos minuts. Piñana, generós i entregat, va realitzar diversos bisos, fent així tornar a la sala al públic que ja es trobava a la Pati d’Armes del Castell.