Inici COMARQUES Estafes en línia a les compres nadalenques: com evitar-les

Estafes en línia a les compres nadalenques: com evitar-les

143

Un 70% dels espanyols se sent molt vulnerable als ciberatacs

En l’època Nadalenca succeeix el mateix que en el Black Friday, les rebaixes o Sant Valentí. Són un dels millors moments de l’any en vendes per a la gran majoria dels comerços, ja que els usuaris acostumen a realitzar més compres de l’habitual.

Per Tecnonews / AMIC 

De fet, i segons l’informe Digital Consumer Spain 2021 de Nielsen, la disposició a comprar de manera comuna dels espanyols de cara a aquesta campanya nadalenca augmenta fins a cinc punts, mentre que la quantitat de persones que compraran menys per a estalviar disminueix d’un 21% en 2020, a només un 11% enguany.

No obstant això, tot aquest frenesí per comprar també és un autèntic oasi per als ciberdelinqüents que aprofiten aquestes dates tan assenyalades en el calendari per a robar dades personals i bancàries. I és que, encara que la ciberseguretat és ja un assumpte prioritari i molts usuaris han reforçat els seus hàbits de seguretat en els últims anys, encara són molts els consumidors que segueixen exposats a aquests ciberatacs.

Tant és així, que una enquesta realitzada per Sophos, i recollida per la tecnològica NUUBB, especialitzada en serveis cloud per a empreses, mostra que 3 de cada 4 espanyols utilitzen contrasenyes robustes i diferents com a mesura de seguretat, el 48% aplica les actualitzacions de seguretat regularment i 2 de cada 3 realitza còpies de seguretat per a protegir la seva informació. Malgrat aquestes mesures de protecció, un 70% de la població espanyola se sent bastant o molt vulnerable enfront dels ciberatacs.

Què fer per a evitar ser estafat en les compres nadalenques

Per això, i per a evitar que els usuaris es converteixin en possibles víctimes dels ciberdelinqüents, els experts de Sophos i NUUBB reuneixen cinc consells per a garantir la seguretat i protecció de les dades davant una situació crítica com el robatori de les dades personals o bancàries en comprar en línia, i especialment en aquesta època de l’any:

– Mantenir la ciberprotecció durant tot l’any. Les mesures de protecció s’han de mantenir durant tot l’any, ja que sempre hi ha dates assenyalades en el calendari que són l’excusa perfecta perquè els cibercriminals estafin. És la manera d’evitar altres estafes en el futur.

– Evitar les grans ofertes o descomptes i els correus d’empreses de missatgeria. Abans de punxar en un enllaç o introduir les dades personals i bancàries és important assegurar-se que la pàgina web o el lloc són segurs. I és que els ciberdelinqüents utilitzen gangues com a ganxos i només que centenars de compradors punxin en l’enllaç, poden aconseguir el seu gran objectiu.

 Fer servir un gestor de contrasenyes. Les eines per a la gestió de contrasenyes compten amb una contrasenya mestra que s’assegura de guardar la resta de les claus. Això permet a l’usuari triar una contrasenya llarga, complicada i aleatòria per a cada web, ja que el gestor les recordarà i emprarà només en les pàgines oficials. Així mateix, si s’accedeix a una web falsa, el gestor de contrasenyes no ingressarà la clau, ja que no reconeixerà la web, la qual cosa ho converteix en una bona eina enfront del phishing. Si a això, l’usuari compta amb una aplicació que permeti tenir 2FA (autenticació en dos factors) que generi un codi diferent per a cada ocasió, els atacants el tindran més complicat, ja que si aconsegueixen una contrasenya necessitaran igualment el codi per a entrar.

– Usar targetes de prepagament per a realitzar compres en línia. És fàcil caure en una estafa i pot ser que tinguin conseqüències menors com que un producte que es va comprar no arribi mai o que acabi sent un malson si els ciberdelinqüents es fan amb les dades personals i bancàries, i accedeixen als estalvis de l’usuari o bé li roben la seva identitat digital. Les targetes de prepagament tenen una quantitat fixa de diners i això permet limitar en gran manera el nivell d’exposició a un ciberatac.

– Abans de pagar revisar els detalls de la compra. La realitat demostra que no tots els ciberestafadors utilitzen dominis sospitosos o s’equivoquen amb el signe de la moneda. Alguns els fan realment bé. Per la qual cosa és important que l’usuari, abans d’efectuar el pagament de la compra, revisi tot detalladament. Sempre és millor gastar més diners en una oferta fiable i estalviar-se problemes en el futur.

L’empresa, que forma part del Marketplace COVID-19 de la Generalitat de Catalunya per a oferir les seves solucions tecnològiques i ajudar a pal·liar els efectes de la crisi sanitària, en l’actualitat compta amb un volum d’aproximadament 300 empreses en cartera, i preveu duplicar ingressos enguany, fins a gairebé un milió d’euros, a la fi d’any. Igualment, la tecnològica té previst obrir oficina a Madrid al finalitzar l’any i incrementar a vuit treballadors la seva plantilla durant aquest any.

NUUBB és partner certificat de les principals empreses tecnològiques del món en el seu sector, com Microsoft, VMWare, Veeam, Sophos, Huawei, Netapp i Schneider.

Article anteriorVinaròs recupera el Parc de Nadal
Article següentLa Sénia: reunió al Molí l’Abella dels governs Valencià, de Catalunya i de la Taula del Sénia