Inici BENICARLÓ ESPECIAL GAMESIS: entrevista a Hugo Romero, regidor d’Innovació Digital

ESPECIAL GAMESIS: entrevista a Hugo Romero, regidor d’Innovació Digital

381

Després d’anunciar en roda de premsa el GAMESIS 2k19  (LINK) hem vist que enguany hi haurà moltes més activitats; quina novetat és la que més t’agrada d’aquest GAMESIS 2019?
Bé, hi ha algunes novetats interessants, el torneig de LOL per exemple. Hem intentat professionalitzar el torneig, i la resposta dels ‘gamers‘ ha sigut absoluta; en poc més de 24h vam omplir les inscripcions i  es van duplicar les inscripcions per l’alta demanda. Una altra novetat és el GÀMESIS NIGHT i els torneigs que l’acompanyen. I també la presència en la part de divulgació d’artistes i professionals vinarossencs com són Diego Latorre i Ivan Senén, il·lustrador i compositor respectivament de Vinaròs i amb una trajectòria professional, a destacar que també han participat en la creació de videojocs.

I quina és l’activitat que més et va agradar i la que més et va sorprendre de l’any passat?
Els torneigs a l’auditori del Vinalab van crear molta afició i expectació. La retro Gamesis, gràcies a tots els col·laboradors que van aportar les seues col·leccions retro, va continuar sent un referent.

Us esperàveu l’any passat tanta participació?
No, la veritat que la resposta va ser molt positiva i aquest any esperem millorar la participació; les ganes, la voluntat i el muntatge seran per a superar-ho.

L’any passat et vam veure col·laborat activament juntament en Maria Cano i altres voluntaris… enguany també “tan liat“?
Si… bé, Maria Cano i jo som els responsables polítics de l’esdeveniment, per la part d’Ocupació i Innovació Digital respectivament. Però darrere de GÀMESIS hi ha un gran equip de voluntaris i col·laboradors, des de tots aquells que aporten a la “retro-gàmesis” el museu de videoconsoles antigues, a gent que desinteressadament col·labora en el GÀMESIS i el seu funcionament. Per tant “me he liao y he liao“.

Quina és la teua opinió com a regidor d’Innovació Digital respecte al GAMESIS? …i sobre els videojocs?
Bé crec que és una línia de treball molt interessant, té molts àmbits i aplicacions en vida real que poden ser beneficioses en molts aspectes, medicina, arquitectura, disseny de les nostres ciutats… I possiblement la gent només es quede en la part de jugabilitat però darrere hi ha moltes professions i apostes de futur. Cal recordar que en els últims anys ha sigut un dels sectors que més ha crescut econòmicament a l’estat espanyol. I en GÀMESIS intentem fer arribar aquest sector i tot el que envolta al món del videojoc a la nostra comarca. Una oportunitat per conéixer i aprendre.

Saps d’algun projecte local o de gent de Vinaròs que estiguen fent algun videojoc?
Sí que hi ha diferents iniciatives; fa uns anys per exemple vam tindre al GÀMESIS la participació de Marco Domingo, un vinarossenc que en la seva empresa “Catness Game Studio” va desenvolupar el seu propi videojoc , “HIVE“. I crec que sí que és un sector que té el seu públic, i no només de “gamers“, desenvolupadors, creadors, dissenyadors que aporten el seu talent a aquest sector.

Per últim la pregunta de rigor: eres “jugón“?, quin és l’últim joc a què has jugat?
Bé… sense exagerar, no m’he considerat mai un “gamer“, però la veritat que fins a la PS4 he tingut totes les que la precedeixen, i d’adolescent sí que he passat les meues hores de vici, PRO EVOLUTION SOCCERMETAL GEAR SOLID, FIFA, GTA… a banda de molts més, però aquests possiblement han sigut en els que més hores he passat.

Moltes gràcies Hugo, ens veiem aquest cap de setmana al GÀMESIS!

(imatges del Gàmesis 2018)

Articles relacionats:

Programació GAMESIS

Article anteriorTorna el sorteig de la Cadira GAMING per al GAMESIS 2k19
Article següentVol pel Puig de Vinaròs (galeria fotogràfica)