Inici BENICARLÓ Es reprenen les reunions del Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència...

Es reprenen les reunions del Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència a Benicarló

219

La primera trobada després de declarar-se la pandèmia ha servit per a analitzar com ha afectat la covid als infants i adolescents. Els participants han fet noves propostes per a millorar Benicarló.

Els xiquets, xiquetes i adolescents que van ser elegits el passat curs escolar com a representants del  Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència han représ les sessions de treball, les primeres després de la declaració de la pandèmia, que va obligar a suspendre totes les reunions programades.

La reunió, presidida per la regidora de Serveis Socials i Polítiques Inclusives, Gemma Cerdá, s’ha  celebrat de forma telemàtica i ha servit per a recuperar temes que havien quedat pendents abans de la pandèmia i per avançar en l’elaboració del Reglament de Funcionament del Consell Municipal d’infància i Adolescència, pas previ a la constitució del Consell.

«Tots els participants —ha assenyalat la regidora— han estat molt motivats pel fet de poder tornar a treballar sobre els temes que els afecten i s’han mostrat molt participatius amb totes les iniciatives que s’han plantejat».

En aquest sentit, un dels primers temes que s’han tractat ha estat el confinament, en el sentit de com els ha afectat tant a nivell personal com escolar i acadèmic, i, en relació amb això, s’han posat sobre la taula les dificultats afegides que han tingut les persones sense accés a internet o dispositius informàtics.

D’altra banda, s’han abordat altres aspectes relacionats amb les mesures de prevenció i aforaments en espais públics i instal·lacions esportives. Sobre això, els participants han aplaudit l’ampliació del carril bici per a accedir a l’IES Ramón Cid i han mostrat la seua preocupació per la reobertura de la Piscina Municipal.

«Finalment, després de tants de mesos sense contacte —ha explicat la regidora—, hem pogut tindre una trobada profitosa i encoratjadora i hem pogut comptar amb les diferents aportacions de cada participant». «Ha sigut —ha dit Gemma Cerdá— un goig poder retrobar-nos».

Cal recordar que, ara mateix, continua el procés d’elaboració del Reglament del Consell d’Infància i Adolescència, en el qual participen activament els 25 xiquets i xiquetes escollits, i que una vegada aprovat el Reglament, es constituirà el Consell, que estarà presidit per l’alcaldessa, Xaro Miralles, i format pels 25 representants de l’alumnat, regidors i regidores i representants dels grups polítics.

El principal objectiu del Consell serà escoltar les opinions de tots els xiquets i xiquetes per tal de millorar la qualitat dels recursos municipals, donar resposta a les seues necessitats i impulsar noves accions.

Article anteriorContinua la construcció de l’edifici més alt de Tortosa
Article següentL’Ajuntament de Vinaròs col·labora amb la lluita contra la Ceratitis capitata