Inici BENICARLÓ Es realitzaen feines de desbrossament al Corral de Petequillo

Es realitzaen feines de desbrossament al Corral de Petequillo

88

Les actuacions les duu a terme l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències a través d’un conveni amb la Diputació amb l’objectiu de mitigar el risc d’incendi

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, juntament amb el president de la Diputació de Castelló, José Martí, el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, el diputat provincial de Bombers i Prevenció d’Incendis, Abel Ibáñez, i la directora territorial de Presidència, Eva Redondo, ha visitat avui els treballs de prevenció d’incendis que s’estan duent a terme al Corral del Petequillo, una zona especialment sensible perquè, juntament amb una gran massa forestal, conviu una important quantitat d’habitatges.

Les tasques de les brigades de mitigació se centren en la neteja i desbrossament de les zones de bosc que es troben habitades i més properes al nucli urbà, davant de la possibilitat d’incendis forestals, especialment de cara a la temporada d’estiu.

«Aquests tipus d’actuacions —ha dit l’alcaldessa— son molt necessàries en aquests terrenys forestals que es troben tan a prop de les ciutats i que representen una perillositat d’incendi important». Xaro Miralles també ha remarcat la importància que aquests treballs tinguen una continuïtat i ha recordat que «en aquesta mateixa zona ja es va actuar el 2019».

El president de la Diputació s’ha referit a aquests treballs com un «èxit de col·laboració entre administracions» i ha constatat que «hi ha una demanda important per part de la ciutadania d’invertir en tasques de prevenció».

Per la seua banda, José María Ángel, ha reconegut que «tot el que siga invertir en prevenció és beneficiós per a evitar incendis» i ha recordat que «la província de Castelló és la segona més muntanyosa de l’estat espanyol i, per tant, és important minorar al màxim el factor de risc». «Gràcies a aquestes tasques —ha insistit el secretari autonòmic—, millorem els accessos a les zones de bosc, millorem també la seguretat dels professionals que intervenen en els incendis i, a més, protegim la ciutadania».

L’actuació de les brigades de mitigació es realitza a través d’un conveni entre la Diputació i l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, depenent de la Generalitat Valenciana.

Article anteriorALDI inaugura su primera tienda en Peñíscola con gran éxito de público
Article següentPolítica Social crearà un estudi per conéixer la realitat de les associacions socials