Inici BENICARLÓ Es presenta a Benicarló el nou president de la Mancomunitat de la...

Es presenta a Benicarló el nou president de la Mancomunitat de la Taula del Sénia

467

L’alcalde de Santa Bàrbara, Antonio Ollés, comença ara el seu mandat en substitució de l’alcalde de la Pobla de Benifassà, David Gil. El pressupost de l’entitat per al 2022 és de 567.560 euros.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha presentat avui el nou president de la Mancomunitat de la Taula del Sénia, l’entitat que aglutina municipis de la Comunitat Valenciana, Catalunya i Aragó amb l’objectiu de desenvolupar polítiques comunes que beneficien les persones que viuen en aquest territori a cavall entre les tres comunitats.

Xaro Miralles ha agraït el treball realitzat per l’anterior president i ha manifestat «tota la nostra confiança en el nou president i al treball que realitza la Mancomunitat com a exemple de suport al territori i als problemes que tenim els municipis que la integrem».

Antonio Ollés, alcalde de Santa Bàrbara (Montsià), serà qui representarà institucionalment l’entitat en substitució de David Gil, alcalde de la Pobla de Benifassà (Baix Maestrat), qui ha presidit la mancomunitat els últims dos anys. «Un mandat excepcionalment llarg —ha dit el propi Davil Gil— motivat per les necessitats derivades de la pandèmia».

El nou president ha detallat les actuacions que estan previstes per al 2022, que comptarà amb un pressupost de 567.560 euros, un 6% més que el de 2021. Les gestions de la Mancomunitat aniran destinades especialment a projectes d’ocupació, turístics i de promoció del territori. Enguany, a més, es recuperarà la tradicional Mostra de la Taula del Sénia, on participen els municipis que formen part de la mancomunitat. La cita serà el 13 de març a Godall.

També es continuaran promovent les Jornades Europees de Patrimoni a la tardor i se seguirà treballant en la gestió de la Marca de Garantia Oli Farga Mil·lenària, on ja hi ha 17 marques registrades. En aquest sentit, cal recordar que a final de 2021 hi havia 6.483 oliveres mil·lenàries inventariades en 23 municipis del Territori Sénia, tot i que l’inventari se segueix revisant i actualitzant de forma permanent.

Per la seua banda, l’alcalde sortint ha resumit les actuacions dutes a terme en els últims dos anys, centrades també en temes d’ocupació, turisme, agricultura i medi ambient i en la posada en valor de les oliveres mil·lenàries i tota l’activitat que es genera al seu voltant, tant a nivell turístic com agrícola.