Inici BENICARLÓ Es fallen els guanyadors dels premis Literaris de Benicarló

Es fallen els guanyadors dels premis Literaris de Benicarló

490

Josep Vicent Miralles, Vicente Ruiz i Amira Fernández han estat els guanyadors en les modalitats de Literatura Juvenil, Cuina, Salut i Sostenibilitat i Divulgació Científica i del Coneixement respectivament. Jordi Gastó i Christian Inaraja han aconseguit el Premi de l’Àlbum Infantil Il·lustrat.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, el regidor de Cultura, Pedro Manchón, i el director científic d’Onada Edicions, Miquel Àngel Pradilla, han donat a conèixer avui el palmarés de la cinquena edició dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló, que, tal i com ha destacat l’alcaldessa, «confirmen l’aposta de l’Ajuntament de Benicarló per la cultura en uns moments especialment complicats».

En aquest sentit, Xaro Miralles ha recordat que «enguany vam donar un caire eminentment cultural a les Festes Patronals, vam aconseguir reprogramar el Cicle de Teatre per a la tardor i, ara, celebrem la Setmana dels Premis Literaris, amb algunes limitacions però amb la mateixa il·lusió del primer dia. Tot, com a mostra del nostre suport al sector cultural».

El regidor de Cultura ha estat l’encarregat d’anunciar els noms dels guanyadors juntament amb Miquel Àngel Pradilla, que ha enumerat els mèrits que n’han destacat els jurats.

El Premi de Narrativa Juvenil, una de les principals novetats de l’edició d’enguany, ha estat per a Josep Vicent Miralles per l’obra «El mag de Montrose», un llibre clàssic d’aventures destinat a alumnat de primer cicle d’ESO, que té una acció trepidant i està escrit en un model lingüístic molt proper.

El Premi de Cuina, Salut i Sostenibilitat ha recaigut en l’obra «Cocina a bordo. Alimentación, salud y sostenibilidad en las largas travesías marítimas del Siglo de las Luces», de l’historiador Vicente Ruiz, un autor amb una extensa bibliografia i nombrosos premis que ofereix una mirada al passat a través de la gastronomia. El llibre explica la proesa que suposava diàriament alimentar la tripulació dels velers de l’armada espanyola durant les llargues travessies.

Pel que fa a la nova modalitat de Divulgació Científica i del Coneixement, la guanyadora és una autora molt jove, la biotecnòloga valenciana Amira Fernández, que mostra el seu compromís amb la ciència i la investigació amb el rerefons de la precarietat laboral a la que es veu abocat el personal investigador. El títol de l’obra és «Té con ciencia».

Finalment, el Premi d’Àlbum Infantil Il·lustrat, el més veterà, ha estat per a una proposta trencadora ideada per Jordi Gastó i Christian Inaraja, que han creat unes il·lustracions diferents, fresques i molt divertides que encantaran al públic infantil. El títol és «La gran festa».