Inici VINARÒS Entrevistem a Paula Cerdà, Regidora de Comerç, Joventut I Festes (avanç)

Entrevistem a Paula Cerdà, Regidora de Comerç, Joventut I Festes (avanç)

830

per Alesia Martínez – fotos: Alesia / FotoArts

Després de posar punt i final a les festes de Sant Joan i Sant Pere 2022, la regidora de l’àrea a Vinaròs, Paula Cerdà Escorihuela, fa una valoració d’una edició multitudinària que la ciutadania ha viscut amb intensitat, després de dos anys de pandèmia. També ens avança, en entrevista per al 7 Dies, alguns dels reptes que han quedat pendents i quins seran els futurs esdeveniments festius a la localitat. Això és el que ens comenta:

Aquestes han sigut les primeres festes de Sant Joan i Sant Pere sense mascareta després de la pandèmia. Com les vau plantejar a nivell logístic i organitzatiu?
És veritat que l’any passat, per la situació sanitària, van ser unes festes amb moltes limitacions d’aforament, en el repartiment d’entrades, etc. Ens vam haver d’ajustar a les disposicions de la Generalitat i alguns actes no es van poder fer com sempre. Aquest any hem tingut un poc més de marge, tot i que cal tindre present que encara estem en un procés de recuperació post pandèmia. El pressupost era més reduït que el d’anys anteriors i la Regidoria de Festes no té un tècnic assignat. Tot i això, vam conformar un grup de treball per dur a terme totes les tasques administratives i organitzar una edició a l’altura del que els vinarossencs, vinarossenques i visitants esperen. Durant mesos hem estat treballant en aquesta línia.

En termes generals, com valores aquesta edició? Hi ha aspectes de millora o reptes pendents que creus que hi hauria que abordar de cara al 2023?
La valoració que jo faig és bona. Crec que la gent tenia moltes ganes de sortir i viure unes festes de Sant Joan i Sant Pere tal i com les coneixíem. Hem tingut una alta afluència de visitants, especialment de turistes catalans, francesos i alemanys. Per al 2023 m’agradaria comptar amb una major assignació pressupostària per portar nous grups i més orquestres de qualitat, donant la major visibilitat possible – com ja hem fet enguany – als concerts en valencià. Hem de donar suport als grups locals i comarcals i, per això, hem traslladat les seues actuacions a un escenari més gran. També m’agradaria ampliar els horaris.

Des d’algun sector s’ha qüestionat que no es programaren alguns actes, com la Carpa Jove a la platja o el Mesó de la Tapa…
En relació al Mesó de la Tapa entenc que els restaurants i els bars, després de la pandèmia, ho han passat molt malament i han hagut de centrar-se en els seus establiments. Vam buscar alternatives per mantenir l’activitat, per exemple amb food trucks, però no va ser possible. L’any vinent traurem una licitació per a que les empreses que complisquen amb els requisits puguen optar. D’altra banda, al 2019 Costes va fer una inspecció i va informar a l’ajuntament que el procediment adequat per a sol·licitar la instal·lació de la Carpa Jove a El Fortí no era per explotació de platges, sinó obrint un expedient específic. En els propers mesos iniciarem aquest tràmit per al 2023, ja que requereix de bastanta documentació.


Respecte als actes taurins, alguns veïns també han preguntat perquè no figuren al llibret de festes, però després sí es fan…
Des de Compromís – i també a nivell personal – estem en contra dels actes taurins. No obstant, no és Festes la regidoria que els gestiona, ja que tot el que es fa a la plaça de Bous depèn d’un altre departament. Sí és cert que del llibret ens vam encarregar nosaltres. En aquest sentit, jo li vaig comentar al president de la Pan i Toros que aquests actes figurarien de manera independent. Tampoc van poder incloure’s els de l’associació de caçadors, però en aquest cas va ser perquè – simplement – no donava temps. Quan ens ho van demanar els llibrets ja estaven a la impremta.

Aquest any la cort de dames i cavallers ha sigut més nombrosa. Es continuarà deixant que les comparses presenten els seus? Hi haurà límit d’edat? Què implica tot això a nivell organitzatiu? I ja que parlem de comparses, aprofitem per preguntar: alguna novetat respecte a la nova junta de la COC.

Podeu gaudir de la resta de l’entrevista a la revista 7dies actualitalitat de Vinaròs, aquesta setmana al vostre quiosc. No us perdeu aquesta i més preguntes en aquesta entrevista exclusiva.