Inici VINARÒS Entrevista: Regina Prades i Joan Comes, nous Directors de l’Aula Municipal de...

Entrevista: Regina Prades i Joan Comes, nous Directors de l’Aula Municipal de Teatre (avanç)

884

ENTREVISTA: Regina Prades i Joan Comes, nous Directors de l’Aula Municipal de Teatre (avanç)

per Alesia i Rosa Martínez | Vinaròs.

Amb una àmplia i reconeguda trajectòria dins el món de l’actuació, la direcció, la pedagogia i l’escriptura teatral, els vinarossencs Regina Prades i Joan Comes acaben d’embarcar-se en una nova aventura, aquest cop a la seva terra. Són els nous directors de l’Aula Municipal de Teatre i no hem volgut deixar passar l’oportunitat d’aquesta entrevista per preguntar sobre aquest repte que s’han proposat, conèixer la seua visió sobre la cultura i parlar de com la pandèmia ens ha dut a desenvolupar la creativitat i potenciar altres sentits. Això és el que ens han dit:

Enhorabona Regina i Joan per aquest nou càrrec! Per començar, ens podríeu resumir la vostra trajectòria dintre del món del teatre? Quina ha sigut la vostra evolució i fites més destacades?
Regina: vaig estudiar teatre a Barcelona. Al finalitzar la carrera, com a actriu, vaig començar a fer càstings amb diverses companyies i vaig tindre el plaer de treballar amb el gran Tian Gombau (premi MAX ara fa poquet). Vaig recórrer Espanya i, paulatinament, va començar la meva dedicació pedagògica. En un inici va ser per diversió, però he acabat dedicant-me. Vaig fer classes a l’EPA, vam muntar l’escola de teatre Diàbolus, vaig entrar a la UJI. A més, he dirigit espectacles. I ara, molt contenta amb aquesta nova aventura com a co-directora de l’Aula Municipal de Teatre a Vinaròs.
Joan: certament, la vida et porta d’un cantó a l’altre. Jo vaig fer teatre amb Amparo Chaler, l’actual Tècnica Municipal de Cultura, a l’IES Leopoldo Querol. Allí em va picar el cuquet. Després, a l’EPA, feien un curs amb Tian Gombau i m’hi vaig apuntar. Vam formar una colleta de gent jove amb ganes de fer coses. Allò ens va dur a estudiar a Barcelona per obrir-nos al món professional. Després de fer la carrera vam fundar una companyia pròpia, recorrent tot el País Valencià, i també vaig començar a donar classes a la Universitat. Allò em va portar a escriure espectacles i a seguir formant-me dins l’àmbit del coaching i la PNL. Per tant, quan em pregunten què sóc, m’agrada definir-me com “un creador alegre”.

Com és que vau decidir presentar-vos per dirigir l’Aula Municipal de Teatre a Vinaròs? Què us va motivar?
Regina: sóc de Vinaròs i tenia ganes de treballar al meu poble. A més, en aquests temps on sembla que la cultura és el primer que es tanca, veus que hi ha que obrir noves vies i va coincidir en que sortia aquesta licitació. Llavors amb Joan vam dir, endavant! Ara és un bon moment.
Joan: ens vam assabentar que la plaça quedava vacant i ens feia molta il·lusió. Poder aportar la teua experiència al poble on has nascut ens estimula molt. És cert que anem aprofitant cada minut que tenim, perquè ara estem a la Universitat, tenim la companyia Diàbolus i estem escrivint l’espectacle final que farem. Però tenim moltes ganes de fer coses noves i el primer contacte amb els alumnes ha sigut fantàstic.

Expliqueu-nos doncs, quins grups i obres teniu en marxa en aquests moments? Com esteu treballant a l’Aula?
Regina: oficialment, aquest mes de març hem començat el curs a l’Auditori Municipal. Tenim diversos grups: Les Mil i Una, Els Figurants i, si algú s’anima, encara hi ha places per a adolescents de 12 anys fins a 18 anys. Amb els alumnes vam tindre una primera presa de contacte online, per veure quines necessitats tenien. Vam veure que hi havia moltes ganes de tornar al teatre, ja que el curs passat no el van poder acabar. Ens va arribar molta energia i preferien quelcom fresquet, així que hem optat per fer comèdia. Possiblement farem una barreja de monòlegs d’autor, que serà el més adient per tal d’evitar el contacte físic. Encara ho estem acabant de definir.

Tenint en compte les limitacions actuals i el contacte humà que aquesta disciplina requereix, com ho esteu gestionant? Com està afectant la pandèmia al món del teatre?

Si voleu gaudir de la resta de l’entrevista, la podreu trobar a la revista 7dies actualitat de Vinaròs d’aquesta setmana, al vostre quiosc.

Article anteriorVinaròs: el primer ple ordinari de la primavera, acaba en flors
Article següentTot a punt al voltant del poliesportiu de Vinaròs per a la vacunació dels docents