Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT Entrevista amb Beatrice Lehmann, directora de l’EOI Maestrat

Entrevista amb Beatrice Lehmann, directora de l’EOI Maestrat

289

Entrevista amb Beatrice Lehmann, directora de l’EOI Maestrat

Alesia Martínez i Abril Abargues | Vinaròs 

Foto: Abril Abargues

“En un món globalitzat com en el que vivim, els idiomes són un passaport de cara al futur”

Beatrice Lehmann, directora de l’EOI del Maestrat, ens explica que després de l’estiu reprenen les classes i que, tot i que el període d’inscripcions ha finalitzat, encara queden places disponibles a l’Escola Oficial d’Idiomes. Parlem amb ella sobre les millores que ha suposat el sorgiment d’aquesta iniciativa, els principals avantatges d’estudiar a l’EOI i les millores de futur que li agradaria aconseguir.  

Quins avenços ha significat el sorgiment de l’EOI del Maestrat?

 El sorgiment d’aquesta EOI ha permès, principalment, que ara puguem oferir un servei d’idiomes més complet a la part nord de la Comunitat Valenciana. És cert que abans teníem una representació per part de Castelló, però ara, en ser escola independent, l’alumnat ja no necessita desplaçar-se fins a Castelló per a fer els exàmens, ho pot fer directament tot aquí, a Vinaròs. És molt més còmode i pràctic per a tots.

Com es presenta el nou curs 2023-2024?

 Com sempre, amb moltes ganes. No tenim previstos grans canvis, ja que els horaris continuen sent de vesprada, tant a Vinaròs i a Benicarló com a Morella. Així mateix, seguim amb els dos torns de matí que tenim aquí a Vinaròs.

Els nivells també són els mateixos, des de l’ A2 fins al C2, i continuem oferint els idiomes anglés, francés i alemany. Cal afegir que romanem a l’espera de poder oferir el valencià, ja que hi ha molta gent que ens ho demana.

El segon període d’inscripcions ja va començar. Encara hi ha places disponibles?

 Efectivament, el període d’inscripcions era del 15 al 20 de setembre i ja s’ha acabat. No obstant això, continuem tenint places vacants. Les persones interessades poden vindre a inscriure’s o directament fer-ho en línia, ja que tot el tràmit és a través de la nostra pàgina web.

 

Cada vegada més, el teletreball i la formació en línia estan en auge. Teniu pensat oferir la modalitat online a l’EOI?

 Això és un aspecte que no depén de nosaltres, sinó que està directament relacionat amb Conselleria. De fet, ja hi ha una Escola Oficial d’Idiomes virtual, però és una entitat completament diferent de la nostra i de la resta d’ EOIs. Nosaltres som, ara per ara, una EOI exclusivament presencial.

 

Quin perfil d’alumne és el que forma part de l’EOI?

 El perfil d’alumnes que tenim a l’EOI és molt variat. De fet, pel que fa a l’edat, tenim alumnes apuntats que tenen entre 14 i 16 anys, però també jubilats. I en referència als objectius pels quals decideixen apuntar-se, en línies generals és gent que vol millorar el seu currículum, que ve a l’escola com a hobby o a la que li agrada viatjar i necessita aprendre idiomes per a poder comunicar-se millor, entre altres motius. En definitiva, tenim un perfil d’alumnes molt divers.

 

Teniu previst reprendre activitats fora de l’aula, com ara excursions o viatges?

Sí, l’any passat ja les vam reprendre. Es van fer dos viatges, un a Irlanda i l’altre a París i alguna activitat cultural referent a la festivitat d’Acció de Gràcies. Aquest any també continuarem amb els viatges  i amb el ritme que portàvem abans de la pandèmia. La veritat és que sempre que fem alguna activitat d’aquest estil, tenen molt bona acollida i agrada molt al nostre alumnat.

 

Quines diries que són els principals avantatges d’estudiar en l’EOI?

 L’avantatge principal d’aquesta opció és que es tracta d’un ensenyament públic, la qual cosa significa que els preus són molt assequibles. El cost anual no supera els 90 euros i aquest import inclou les quatre hores setmanals d’ensenyament. Comparat amb les acadèmies, on pagaríem gairebé la mateixa quantitat al mes per només dues o tres hores de classe a la setmana, aquesta opció és molt més econòmica i rendible a llarg termini. Amb aquests 90 euros, els nostres alumnes tenen garantit l’accés a l’educació durant tot el curs. A més a més, inclou l’assistència als exàmens oficials i les certificacions necessàries.

De quina manera creus que evolucionarà aquest projecte a mitjà i llarg termini?

 És un aspecte que no depén únicament de nosaltres, ja que funciona segons les directrius de Conselleria. Tot i això, el que més ens agradaria és tenir un edifici propi per tal de poder oferir a l’alumnat millors instal·lacions, més diversificació d’horaris i, molt probablement, incloure més idiomes en la nostra oferta.

Finalment, quina frase motivadora llançaries als alumnes que aquest any formen part de l’EOI?

Als alumnes de l’EOI els diria que el saber no ocupa lloc i que els idiomes són un passaport de cara al futur. A més, crec que dominar diversos idiomes és totalment necessari per a la vida, perquè avui estem aquí i demà no sabem on. D’altra banda, en el món tant globalitzat en el que vivim, considero que ja no sols és essencial saber parlar i escriure be un sol idioma, sinó que també cal dominar altres llengües.

Article anterior(Càlig) Els germans Pellicer guanyen el campionat de Resistència d’Enduro de la Comunitat Valenciana
Article següentEl Grinyó Ballester per als Nanos i Gegants de Vinaròs