Inici BENICARLÓ En marxa les obres per a adequar el local municipal de Tossal...

En marxa les obres per a adequar el local municipal de Tossal de les Figueres

146

S’habilitaran quatre aules, tres per a activitats artístiques de la Universitat popular i una altra per a l’Associació Betlemística del Baix Maestrat.

Les obres tenen un pressupost d’adjudicació de 119.088,20 euros i es finançaran a través del Pla Castelló 135 de la Diputació.

Aquesta setmana han començat les obres al local de titularitat municipal ubicat al carrer del Tossal de les Figueres, un espai de 380 metres quadrats de superfície útil que es convertirà en aulari per a les activitats artístiques de la Universitat Popular. Així ho ha anunciat l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, que ha recordat que «aquestes eren unes obres llargament esperades i ara, després de molts anys, hem pogut desencallar-les i adjudicar-les».

La urgència d’adequar l’espai es devia a la necessitat de disposar d’un local per a poder impartir les classes de dibuix, pintura i restauració de la Universitat Popular, que l’any 2015 va haver de retirar el curs de restauració de la seua oferta formativa per manca d’un espai adequat. «Ara, amb aquest nou local —ha constatat l’alcaldessa— ja podrem ubicar totes les activitats artístiques de la UP i donarem resposta a la demanda de totes les persones que en el seu dia van haver d’abandonar les classes de restauració».

A més de les tres aules de la UP, també s’habilitarà un altre espai que se cedirà a l’Associació Betlemística del Baix Maestrat, una entitat que, atesa l’envergadura dels seus projectes, feia temps que demandava un espai en condicions per a treballar i, alhora, guardar material.

Les obres, amb un pressupost d’adjudicació de 119.088,20 euros (IVA inclòs), tenen un termini d’execució de quatre mesos i es finançaran a través del Pla Castelló 135 de la Diputació. En realitat, els treballs havien de començar al mes de març però la crisi sanitària provocada per la Covid19 ha endarrerit l’inici dels treballs fins ara.