Inici BENICARLÓ Els usuaris de la Residència El Collet gaudeixen dels beneficis de la...

Els usuaris de la Residència El Collet gaudeixen dels beneficis de la teràpia equina

88

La teràpia promou el desenvolupament cognitiu, físic, emocional i social i millora la qualitat de vida dels usuaris. Les sessions s’han dut a terme en companyia dels familiars i amb la col·laboració de l’associació AFARE.

Els 45 usuaris de la Residència i Centre de Dia El Collet han participat durant les últimes setmanes en un nou projecte terapèutic per a millorar la seua qualitat de vida. Es tracta de la teràpia equina, que promou el desenvolupament cognitiu, físic, emocional i social i, a més, permet el contacte no només amb els animals sinó també amb la natura en general.

«Eixir de l’ambient residencial,  pentinar els cavalls, passejar-los i acaronar-los ha resultat ser una experiència molt enriquidora per a tots i totes», ha assenyalat la presidenta de l’OACSE (Organisme Autònom de Centres Socials Especialitzats), Gemma Cerdà. La presidenta ha afegit que «la participació dels familiars també ha estat fonamental, perquè han pogut comprovar en primera persona l’avantatge d’aquest tipus de teràpies».

Aquesta iniciativa s’ha dut a terme gràcies a la col·laboració d’AFARE, l’associació de familiars de la Residència i Centre de Dia El Collet.