Inici COMARQUES Els Premis Maestrat Viu es lliuren a Vinaròs

Els Premis Maestrat Viu es lliuren a Vinaròs

685

Dissabte 18 de maig, la plaça Parroquial de Vinaròs va acollir l’acte de lliurament dels Premis Maestrat Viu 2019 per part del col·lectiu en defensa de la llengua i de la cultura Maestrat Viu.

El Premi Alfred Giner Sorolla a la iniciativa individual va ser per a Carles Mir Pegueroles amb la seua obra d’investigació etnobotànica “Plantes i remeis: de la terra al rebost. Usos tradicionals dels plantes a les Coves de Vinromà”.

El Premi Seida, en reconeixement de la iniciativa col·lectiva anual, ha recaigut enguany en la Trobada de danses del Maestrat (2017-2018) i la Trobada d’entitats del Maestrat (2016-2018).El Premi Carles Salvador, a la trajectòria personal en reconeixement a la dedicació constant a l’estudi i la divulgació de la història, l’art i l’etnologia dels pobles del Maestrat, el va rebre enguany Joan S. Beltrán per contribuir a l’ensenyament de la llengua amb materials pedagògics.

D’altra banda, el Premi Pere Labèrnia, en reconeixement de la trajectòria i l’aportació cultural, social, cívica, científica o tècnica d’un col·lectiu, entitat, grup, associació o empresa, es va atorgar a la Comissió Cultural de Persones crítiques amb Iniciativa d’Atzeneta del Maestrat (CCPCIAM) pels seus quinze anys de trajectòria en la contribució amb la cultura i cohesió de Atzeneta i de la comarca del Maestrat.

 

L’acte va ser conduït per la comunicadora Elena Sales i el cantaautor Juan Gómez ‘El sobrino del Diablo’ i amenitzada per les actuacions de la cantant Ina Martí i el pianista Enric Murillo.

Trobareu el reportatge sencer el proper 7dies actualitat de Vinaròs, en la nostra edició en paper.