Inici BENICARLÓ Els nous positius tornen a baixar a la meitat, però encara no arribem...

Els nous positius tornen a baixar a la meitat, però encara no arribem al fre d’infectats excepte a l’interior

532

Aniversari de la Covdi-19: 25 de febrer de 2020 es va detectar el primer cas de Covid-19 a la província de Castelló.

Actualització Coronavirus al departament de Salut de Vinaròs (Hospital Comarcal):
Com cada setmana us oferim l’habitual resum, així com la comparació de les dades basades en les subministrades per la Generalitat Valenciana. En data de 22 de febrer de 2021, l’augment de nous casos positius continua baixant a la meitat per tercera setmana consecutiva, però encara la frenada no para d’augmentar la xifra d’infectats (6.140) en un nou rècord. En l’àmbit local continuem cavalcant aquesta segona ona i de nou trenquem la xifra rècord d’infectats: de 5.249 fa quatre setmanes, passem a 5.691 fa tres, fa 5.971 dues i 6.083 la passada, passem a 6.140 aquesta.

Recordem que també portem quasi tres mesos amb contínua pujada de nous casos positius, al Departament de Salut de Vinaròs (Hospital Comarcal) i per això encara estem en lleuger augment de xifres.

Amb l’arribada de l’hivern i especialment els contactes socials de Nadal, vam començar a disparar-se els positius. Van frenar lleugerament fa més de sis setmanes a 392, però disparant-se a 853 PCR+ fa cinc setmanes, 1277 fa quatre, 974 fa tres, 617 fa dues, 300 la passada i 141 PCR+ aquesta, frenant-se, però encara amb unes xifres molt fortes d’infectats i un total de 108 defuncions.

– Benicarló: continuen frenant-se molt els nous casos (47 PCR+ respecte a 80 la setmana passada) però amb rècord de 1.968 infectats, encara que és la segona població en més casos i continua en augment. Aquesta és l’evolució de la nostra segona ona: de 215 nous PCR+ fa cinc setmanes, passem a 352 fa quatre, 312 fa tres, 164 fa dues i 80 la passada setmana, continuem aquesta setmana en un fort descens amb 47 nous PCR+, però encara no s’aturen els infectats.

– Vinaròs: per culpa en majoria pels brots d’origen social, en 2112 positius, continua superant en més distància a Benicarló en infectats, i també es frenen els PCR+ a més de la meitat: 53 respecte a 127 de la setmana passada. Es va trencar el fre de PCR+ fa tres mesos amb 62 nous infectats, 277 fa sis setmanes, 333 fa cinc, 399 fa quatre, 277 fa tres, 215 fa dues, 127 la setmana passada i 53 nous PCR+ aquesta, amb rècord de 2.112 infectats.

– Peníscola: També xifres rècord d’infectats des que es va trencar el fre, però sols augmenten lleugerament des de la setmana passada (516 infectats i 11 nous PCR+). L’evolució és aquesta: d’11 nous PCR+ fa sis setmanes, es dispara a 167 PCR+ fa quatre, 158 fa tres, 84 fa dues, 27 la passada i 11 aquesta, amb 7 infectats més que la passada.

Coronavirus a les poblacions de l’interior

Des de l’arribada de l’hivern, es va trencar el fre de nous positius PCR per la zona nord de Castelló, i es va escampar més amb Nadal. El mapa de nous casos apareix sobtadament verd, i a les poblacions sense Covid-19 de la setmana passada, com Cervera del Maestre, Santa Magdalena de Pulpis, Vallibona, la Salzadella, Tírig, etc.. se sumen noves com Catí, Morella, Cinctorres…

Com a bona notícia, Morella que era la capital dels contagis a l’interior, es troba neta de la Covid-19. De 205 casos fa tres setmanes, 207 fa dues, passa a 210 la setmana passada, i cap aquesta , gràcies a la baixa dràstica dels nous PCR+ de 2 fa una setmana i cap aquesta, respecte als 19 de fa dues setmanes. Li segueix de prop Traiguera des del brot de fa quatre setmanes, amb 230 casos (229 positius la setmana passada) i 3 nous PCR+ (14 la setmana passada i 39 l’anterior).

Baixada de Coronavirus i reobertura de bars, turisme i ajudes

La Comunitat Valenciana ha baixat aquest dilluns per primera vegada des del 16 de desembre al nivell de risc 3 marcat pel Ministeri de Sanitat en reduir la incidència acumulada en els últims 14 dies a 224 casos. D’aquesta manera, s’estableix un “risc alt” de contagi de coronavirus en la Comunitat i abandona la zona de “risc extrem” per a incidències superiors als 250 casos.

El president de la Generalitat Ximo Puig, ha anunciat després de la reunió de seguiment del Pla Resistir, que aquest divendres s’aprovarà una línia d’ajuda de 50 milions d’euros en crèdits participatius de l’IVF per a empreses, amb el que ja estaran activats els més de 400 milions d’euros de totes les mesures que conformen el Pla.

A més, també ha destacat que ja s’han començat a pagar les ajudes del Pla Parèntesi i que tots els ajuntaments han publicat les bases per a sol·licitar aquests fons. Es tracta dels 160 milions del Pla Resistir que gestionen els municipis amb fons de la Generalitat, diputacions i ajuntaments i que es destinen als sectors més afectats per la pandèmia.

A l’espera de la resolució de les reunions interterritorials amb el sector hostaler i sector turístic i viatges (incloent la reactivació de l’Imserso), així com econòmic i empresarial, alguns mitjans ja anuncien que una possible mesura seria la reobertura de terrasses des del dimarts, amb grups màxims de 6 persones. Al tancament d’aquesta edició, no hi ha dades oficials, per la qual cosa us mantindrem informats.

 

Sanitat ha iniciat aquesta setmana la vacunació enfront de la COVID-19 en persones majors de 80 anys i grans dependents

Vacunació de la parella de Sant Mateu, de Raimundo Escuder, de 101 anys i Ángeles Artiga, de 98 anys. Entre els dos sumen 200 anys.

– Es calcula per a aquests grups 42.000 dosi de les vacunes de Pfizer i, en el cas de dependents menors de 55 anys, 15.600 de AstraZeneca
– Continua la vacunació a personal resident i sanitari que no va poder vacunar-se per infecció activa o nous ingressos en residències

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, en el marc del pla de vacunació enfront de la COVID-19, inicia durant aquesta setmana la vacunació al grup de persones de 80 anys o més, així com a grans dependents no institucionalitzats (persones amb necessitat d’intenses mesures de suport i que viuen a les seues cases).

Per a això, es calcula aproximadament 42.000 dosi de la vacuna de Pfizer destinades a la vacunació de persones majors de 80 anys i grans dependents. D’altra banda, prop de 15.600 vacunes de AstraZeneca s’empraran per a la vacunació del grup de grans dependents, que siguen d’edats entre 18 i 55 anys, excepte en les excepcions indicades en l’estratègia.

En aquest sentit, des de Salut Pública ja s’ha enviat instruccions a tots els departaments de salut amb el procediment a seguir en la vacunació d’aquests dos grups de població, i els llistats dels i les pacients.

D’altra banda, durant aquesta setmana del 22 al 28 de febrer, es durà a terme la posada de la segona dosi de vacunes en residències a aquelles persones que van ser vacunades de la primera dosi en la setmana de l’1 al 7 de febrer.

A més, en aquests mateixos centres es vacunarà de la primera dosi als quals no van poder vacunar-se en les fases anteriors, bé perquè patien infecció activa o per ser nous ingressos en el centre de majors.

Finalment, aquesta setmana rebran la segona dosi de la vacuna els sanitaris del Sistema Valencià de Salut que van rebre la primera dosi durant la setmana de l’1 al 7 de febrer, així com la posada de la primera dosi als sanitaris que no van poder vacunar-se.

Un estudi de l’Hospital General de València confirma que el 100% del personal del centre vacunat ha desenvolupat defenses contra la COVID-19

– S’ha fet un mostreig d’aproximadament un 10% del personal vacunat amb Pfizer
– L’objectiu és comprovar l’efectivitat de les vacunes de Pfizer i Moderna

El Servei de Microbiologia de l’Hospital General de València, com a part d’un projecte d’investigació sobre la resposta immunitària al coronavirus, està duent a terme un estudi entre els i les professionals vacunats en el centre per a comprovar l’efectivitat de les vacunes de Pfizer i Moderna.

Aquesta iniciativa sorgeix per a obtindre dades que confirmen que aquestes vacunes compleixen els estàndards de la taxa d’anticossos i ha comptat amb la col·laboració del Servei de Medicina Laboral del centre.

L’estudi s’està fent de manera aleatòria entre els diferents serveis i categories del total dels i les professionals que ja han rebut les dues dosis de les vacunes.

Respecte a la vacuna de Pfizer, s’ha fet un mostreig d’aproximadament un 10% del personal vacunat, la qual cosa ha suposat fer unes 200 serologies entre els 15 i 20 dies després que reberen la segona dosi de la vacuna. Els resultats han mostrat que el 100% dels treballadors i treballadores han desenvolupat anticossos, la qual cosa confirma la producció de defenses després de la vacunació.

Amb la vacuna de Moderna, el mostreig es farà amb 80 treballadors i treballadores quan passen els 15 dies després d’haver rebut la segona dosi, ja que van ser menys els i les professionals als qui se’ls va administrar aquesta vacuna.

Aquest segon mostreig es realitzarà amb la finalitat de verificar que la taxa d’anticossos és igual d’efectiva que la de la vacuna de Pfizer i pot produir els mateixos nivells d’anticossos enfront de la COVID-19.

La Comunitat Valenciana registra 829 nous casos de coronavirus i 2.447 altes

• Sanitat ha administrat ja 275.663 dosi de la vacuna contra el coronavirus
• Nous positius per províncies: 73 a Castelló, 347 a Alacant i 409 a la província de València

València (23.02.21). La Comunitat Valenciana ha administrat un total de 275.663 dosi de la vacuna contra el coronavirus. Per províncies, 34.584 a Castelló, 98.378 a Alacant i 142.701 a València. Han rebut les dues dosis de la vacuna 99.821 persones.

D’altra banda, s’han registrat 829 casos nous de coronavirus confirmats per prova PCR o a través de test d’antígens des de l’última actualització, que situen la xifra total de positius en 376.052 persones. Per províncies, la distribució de nous positius és la següent: 73 a Castelló (38.514 en total), 347 a Alacant (141.408 en total) i 409 a la província de València (196.128). A més, el total de casos sense assignar en tota la Comunitat Valenciana se situa en 2.

Des de l’última actualització s’han registrat 2.447 altes a pacients amb coronavirus. D’aquesta manera, ja són 367.102 persones en la Comunitat Valenciana les que han superat la malaltia des que va començar la pandèmia. Per províncies, les altes es distribueixen de la següent manera: 37.612 a Castelló, 137.741 a Alacant i 191.693 a València, a més de 56 no assignades.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 1.472 persones ingressades: 141 a la província de Castelló, amb 20 pacients en UCI; 624 a la província d’Alacant, 139 d’ells en l’UCI; i 707 a la província de València, 185 d’ells en UCI.

A més, s’han registrat 53 defuncions per coronavirus des de l’última actualització, per la qual cosa el total de defuncions des de l’inici de la pandèmia és de 6.490 persones: 744 a la província de Castelló, 2.438 en la d’Alacant i 3.308 en la de València.

D’acord amb les dades registrades, en aquests moments hi ha 13.941 casos actius, la qual cosa suposa un 3,60% del total de positius.

Actualització de la situació en residències

Des de l’última actualització, hi ha algun cas positiu en 104 residències de majors (9 a la província de Castelló, 34 a la província d’Alacant i 61 a la província de València), 17 centres de diversitat funcional (2 a la província de Castelló, 3 a la província d’Alacant i 12 a la província de València) i 3 centres de menors (1 a la província d’Alacant i 2 a la província de València).

• Residents nous positius: 8
• Treballadors i treballadores nous positius: 5
• Residents que han mort: 3

Actualment, es troben sota vigilància activa de control sanitari 48 residències en la Comunitat Valenciana: 6 a la província de Castelló, 17 a la província d’Alacant i 25 a la província de València.