Inici VINARÒS Els funcionaris de l’Ajuntament de Vinaròs redueixen la seua jornada a 35...

Els funcionaris de l’Ajuntament de Vinaròs redueixen la seua jornada a 35 hores setmanals

407

En ple d’ajuntament del dijous 26, s’ha aprovat l’acord que entrarà en vigor a partir de l’1 de febrer i es renovarà anualment, però es revertirà si la taxa de temporalitat dels empleats públics, encara supera el 8% el 31 de desembre de 2024

La vigència de l’acord aprovada al ple de l’Ajuntament de Vinaròs sobre la reducció de la jornada laboral dels empleats públics del consistori a 35 hores setmanals és des de l’1 de febrer i fins al 31 de desembre de 2023 i conclosa aquesta vigència, l’acord es prorrogarà automàticament d’any en any sempre que previ informe del departament de Recursos Humans s’acredite la reducció en la consecució de l’objectiu del 8% de la taxa de temporalitat de les places de naturalesa estructural i que, en data de 31 de desembre de 2024 s’haja aconseguit l’objectiu de no superar el 8% de la temporalitat de les places de naturalesa estructural. En cas contrari el present acord quedarà sense efecte, tornant-se a la jornada supletòria.

A l’Ajuntament de Vinaròs, a 19 de gener de 2023, hi ha una taxa de temporalitat del personal laboral del 78,57% i del personal funcionari interí del 26,28%.

L’edil de Recursos Humans, Fernando Juan, va explicar que la llei permet aquesta modificació de jornada si es donen una sèrie de condicionants i que negociant-lo amb els sindicats i amb el pla d’estabilització laboral que està en marxa a l’Ajuntament, i els informes favorables dels tècnics, era possible portar-lo al ple per a la seua aprovació.

El regidor de C’s Manuel Herrera es va mostrar favorable a l’acord, assenyalant que “motivarà i augmentarà la productivitat”, i recordant que altres ajuntaments ja ho han fet. “El nostre compromís amb els treballadors públics l’hem demostrat amb fets, secundant-los quan era necessari, i lluitant per a implantar la reducció de l’abús de la temporalitat que hi ha a l’Ajuntament de Vinaròs”, va indicar. Herrera, no obstant això, va recordar la dificultat que aquesta proposta es renove. “El condicionant que s’establisca aquesta reducció de jornada és que a la fi del 2024 cal tindre una temporalitat no superior al 8% i en aquests moments és molt superior”, va assenyalar.

Per part seua, Cecilia Pastor (TSV) també es va mostrar favorable a aquesta modificació de jornada i la reducció de la temporalitat que estabilitze l’ocupació pública i permeta conciliar la vida laboral i familiar.

El PVI, en paraules del seu portaveu Maria Dolores Miralles, també es va mostrar favorable, però va matisar que esperava que això no significara que el treball no poguera fer-se i incrementara les hores extra, que costen 100.000 euros a l’any a l’ajuntament de Vinaròs. “Això seria un contrasentit”, va indicar. A més, va dir que aquesta mesura no ha sigut treballada per l’equip de govern, al no haver acomplit un pla detallant els nivells de productivitat que s’exigeixen a cada departament del consistori per a comprovar si aquesta mesura influeix en el volum de treball.

El Partit Popular vota en contra
El punt es va aprovar amb el vot favorable de tots els grups excepte dels populars, que van votar en contra. El portaveu del PP de Vinaròs, Juan Amat, va argumentar que “ens devem a tots els ciutadans i no sols als funcionaris de l’Ajuntament. Estem a favor de la reducció de la jornada, sempre que es complisquen els requisits que marca la llei i hui dia encara no es compleixen, i si a desembre de 2024 segueixen sense complir-se s’haurà de tornar a la jornada laboral anterior. Seria més lògic esperar que es compliren aquests objectius d’estabilització laboral i després aplicar aquesta mesura i reduir la jornada”. Per això va qualificar la mesura d’“electoral” davant la proximitat de les municipals.

Amat també va assenyalar que “votarem ‘no’ per respecte al conjunt dels ciutadans, perquè estem parlant d’un ajuntament que no agafa el telèfon, que ha pagat més de 100.000 euros en hores extra als seus funcionaris, en el qual hi ha ciutadans que porten esperant més d’un any per a tindre una llicència urbanística, mentre uns altres porten patint la desídia del govern entorn aPAI del Vinalab, al PAI del Mercadona o el PAI de la Torre Ballester, mentre l’equip de govern es queixa de què no disposa de suficient personal”

Segons Amat, “estem a favor de la reducció d’aquesta jornada laboral quan se solucionen les deficiències que pateixen els ciutadans i es complisquen els percentatges d’estabilització de places. Hui el populista era abstindre‘s o votar que sí, però per responsabilitat i respecte als ciutadans no ho farem”.

L’alcalde, Guillem Alsina, va tancar el punt lamentant l’argumentació de Amat. “Només li ha faltat dir que els funcionaris són uns “vagos” i que no compleixen amb les seues obligacions”, va assenyalar.