Inici BENICARLÓ Els estudiants de l’institut Ramón Cid de Benicarló aniran a la vaga...

Els estudiants de l’institut Ramón Cid de Benicarló aniran a la vaga per a reinvidicar unes millors instal·lacions

388

Dimarts 20, 11h. Concentració a la porta de l’Insitut.

Dimecres 21, 11h. Concentració a l’Ajuntament de Benicarló.

L’IES Ramon Cid de Benicarló, a Castelló, està en unes condicions ruïnoses.

Les i els estudiants que cursem els mòduls de FP en aquest institut estudiem en un edifici que no reuneix les condicions mínimes essencials per a poder estudiar amb dignitat i qualitat. Les instal·lacions educatives estan completament desfasades, les i els estudiants d’aquest centre d’estudis patim seriosos problemes per durant les classes teòriques i pràctiques i el nostre aprenentatge es veu severament afectat per les següents raons:

  • Banys inaccessibles: A l’edifici dels cicles formatius no tenim banys. Els i les estudiants tenim que anar a altre edifici per a fer les nostres necessitats. És un insult a les condicions d’estudi i dignitat.
  • Temperatures insuportables per portes i finestres en mal estat: En la majoria d’aules trobem finestres o portes que no tanquen. A l’hivern patim el fred i a la primavera i l’estiu el calor extrem. És impossible que docents i estudiants desenvolupem les nostres tasques en aquestes condicions.
  • Connexió WI-FI absent: La deficient connexió WI-FI provoca que els nostres docents no puguen accedir als recursos educatius en línia essencials per a desenvolupar les classes.
  • Barreres arquitectòniques i manca d’accessibilitat: Les persones que patim de discapacitat no podem estudiar a aquest centre. La inclusió i els entorns adaptats a les necessitats especials brillen per la seua absència a l’any 2024. Estem cansades d’esperar l’ascensor i les rampes que necessitem a l’edifici annex.
  • Manca de tot tipus de materials als laboratoris o tallers: els cicles del camp sociosanitari patim de la manca de materials per a desenvolupar les classes pràctiques.
  • Espais al pati sense cap protecció per a la pluja o el sol: als nostres descansos, o ens fiquem en risc d’insolació a l’estiu o de pulmonia quan plou.

L’educació pública al País Valencià pateix des del començament del curs dels atacs del PP amb l’objectiu d’enfonsar la qualitat educativa i donar avantatge a l’educació concertada i privada.

A la Formació Professional pública milers d’estudiants no hem pogut entrar per la falta de places que la Conselleria d’Educació i milers de nosaltres o paguem milers d’euros a la FP privada o no tenim cap opció d’estudis. És un negoci multimilionari que el PP està servint als empresaris de l’ensenyament privat. Això s’acompanya com no de la situació crítica que també es viu a l’ESO, el Batxillerat i l’educació infantil amb una falta de docents, places i recursos gravíssima.

Els atacs de Mazón i del conseller d’educació Jose Antonio Rovira son la continuïtat dels anys de govern del Partit Popular amb Alberto Fabra i Francisco Camps, però arribem a aquesta situació crítica perquè durant de 8 anys del govern del botànic de PSOE i Compromís no es van revertir els atacs i la destrucció que patirem amb el PP.

No suportem més aquesta situació d’abandonament de l’ensenyament públic per part dels consecutius dirigents al front de la Conselleries d’Educació.

Les i els estudiants de l’IES Ramón Cid amb el suport de les nostres famílies i docents anem a la Vaga per a exigir a la Conselleria d’Educació que destinen de manera immediata totes les partides necessàries per a rehabilitar el nostre institut.

Sabem que el Ramón Cid no és l’únic institut que es troba en aquestes condicions, la majoria de centres d’estudis del País Valencià està en situació crítica, falten edificis, aules, docents, mitjans i moltes rehabilitacions.

L’única manera de defensar condicions dignes i places suficients a l’educació pública és amb la mobilització i la lluita unificada de tota la comunitat educativa.

Des del Sindicat d’Estudiants fem una crida a contactar amb nosaltres pel nostre telèfon 685098482 o pel nostre correu electrònic sindicatdestudiantspaisval@gmail.com a totes i tots els estudiants que vulguen lluitar i mobilitzar-se per a estudiar en condiciones dignes als nostres instituts d’educació secundaria i de formació professional.