Inici VINARÒS Els col·legis de Vinaròs participen en el projecte Ecoescoles

Els col·legis de Vinaròs participen en el projecte Ecoescoles

241

Prop de 600 alumnes de cinc centres educatius de Vinaròs han participat en el projecte Ecoescoles per a mostrar tots els avantatges que ofereix l’agricultura ecològica. Cal destacar que els equips directius dels centres van traslladar a les regidories d’Obres i Serveis i Educació el problema que patien a l’hora de gestionar els horts escolars, i en especial el compostatge, així que es va decidir adherir-se a aquesta iniciativa per millorar aquest aspecte.

Ecoescoles és un projecte innovador i d’investigació que compta amb el suport de la Direcció General de Patrimoni de l’Estat, ajuntaments i associacions per tal de promoure l’agricultura ecològica i el respecte del medi ambient.

Un dels centres pioners ha sigut el col·legi Sant Sebastià, la seua directora, Carmen Fontanet, ha assenyalat “que aquest tipus de projectes fan que l’alumne s’aprope a la terra, als seus productes i a la necessitat de respectar la natura, no sols amb una agricultura sostenible i de temporada, sinó donant valor a una feina que cada vegada més s’allunyava dels nostres xiquets i xiquetes”.

La regidora d’Obres i Serveis, Carmen Morellà, ha destacat que “l’objectiu és conscienciar sobre la gestió correcta dels residus urbans, gràcies a aquest projecte que ens permet arribar als escolars perquè puguen entendre la economia circular, relacionada amb els sistemes mediambientals i ecològics”. Segons afegia el curs passat ja es va iniciar el projecte, però amb la declaració de l’estat d’alarma al març es va aturar i  fins aquest setembre no s’ha recuperar de nou l’activitat.

Per la seua banda, la regidora d’Educació, Begoña López, ha agraït “a tots els centres educatius públics i sobretot als professors la seua tasca i la seua voluntat de mantenir aquest projecte durant un curs tan complicat com el que estem vivint”.

Article anteriorLa XXVIII Festa de la Carxofa es centrarà en les jornades gastronòmiques
Article següentXimo Puig pide a la ciudadanía “máxima prudencia” esta Navidad porque “es preferible dejar la silla vacía un año a dejar la silla vacía para siempre”