Inici BENICARLÓ Els centres de l’OACSE a Benicarló suspenen les visites e intensifiquen els...

Els centres de l’OACSE a Benicarló suspenen les visites e intensifiquen els controls

299

Les mesures restrictives afecten el Centre Geriàtric, la Residència Sant Francesc i la Residència El Collet. Els centres de dia Nou d’Octubre i El Collet estan tancats des del passat dijous.

La direcció de l’Organisme Autònom de Centres Socials Especialitzats (OACSE), que gestiona 5 centres socials, ha activat tots els protocols de prevenció i seguretat davant de la incidència del coronavirus. Una de les primeres mesures que s’han posat en marxa ha estat la suspensió de les visites als usuaris, que s’han derivat exclusivament al contacte telefònic, tot i que l’Organisme està treballant per a posar en marxa altres mitjans telemàtics per tal de mantenir informades a les famílies.

Pel que fa a les mesures d’higiene, s’ha intensificat el rentat de mans  i s’han imposat controls de temperatura, tant per a treballadors com per a proveïdors. Paral·lelament, s’estan rentant els uniformes de treball als centres, amb programes d’alta temperatura i s’han suspés les activitats grupals als centres.

La neteja de les instal·lacions també s’ha intensificat, especialment la de les zones comuns, i s’han  habilitat habitacions per a possibles situacions d’aïllament d’algun resident.

La presidenta de l’OACSE, Gemma Cerdá, ha assegurat que «ara mateix, la nostra principal preocupació és la salut dels usuaris i dels treballadors de tots els centres» i ha afegit que «s’han adoptat mesures per a evitar la coincidència de personal treballador en espais comuns, tant als vestidors com al menjador, i a l’hora de fer els canvis de torn».

Cerdá ha demanat «màxima cautela a totes les persones que, d’una manera o d’una altra, tenen relació amb els centres, atés que tots els residents estan considerats població altament vulnerable».

Article anteriorEl Gobierno moviliza 200.000 millones de euros
Article següentVinaròs activa mesures per als serveis especials de les persones vulnerables