Inici BENICARLÓ Els 31 municipis afectats per la gota freda es reuneixen a Benicarló

Els 31 municipis afectats per la gota freda es reuneixen a Benicarló

506

Tècnics de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències han explicat als 31 municipis afectats per la gota freda del passat octubre, les pautes bàsiques per tal de presentar les estimacions de danys causats pel temporal. També s’ha fet entrega d’equips de comunicació de ràdio per a situacions d’emergència.

Els passats dies 18, 19 i 20 d’octubre, la Comunitat Valenciana es va veure afectada per un temporal de pluges que van ocasionar desperfectes en alguns municipis. Principalment, van ser 31 els municipis perjudicats, un d’ells Benicarló, que va registrar més de 300 litres per metre quadrat.

Per tal de coordinar les ajudes a tots aquests municipis, l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE), ha reunit aquesta vesprada a Benicarló les localitats que es van veure afectades. Durant l’encontre, s’ha explicat als alcaldes i alcaldesses de les zones afectades com han de presentar les estimacions de danys, una vegada s’haja acreditat haver patit una situació extraordinària mitjançant un informe del fenomen meteorològic, tant en intensitat com en amplitud.

Segons les instruccions facilitades, els ajuntaments han de presentar, amb el suport dels serveis tècnics de la Generalitat i si és el cas, amb el dels serveis tècnics de les diputacions provincials, les estimacions de danys en les infraestructures i bens públics que s’hagen vist afectats, així com, si és el cas, de les despeses extraordinàries que, amb caràcter urgent, s’hagen d’efectuar com a conseqüència del temporal. Una vegada presentades, les sol·licituds s’avaluaran en l’Oficina Única Postemergència, que efectuarà una estimació econòmica que s’elevarà a la Comissió Interdepartamental, per a l’aprovació posterior per part del Consell.

Kit de comunicació per als ajuntaments en cas d’emergència

En acabar l’encontre, José María Ángel, director de l’AVSRE, ha lliurat als municipis que no disposen de mitjans propis, uns equips de comunicació de ràdio per a l’ús en situacions d’emergència o preemergència.

Al respecte, ha explicat el director de l’AVSRE, que «es tracta d’un equipament tecnològic que permetrà tindre la capacitat de resposta i comunicació amb el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat en moments complicats en els quals puga fallar la cobertura telefònica o altres comunicacions».

L’alcaldessa de Benicarló, per la seua banda, ha agraït el suport de la Generalitat durant l’episodi de pluges i ha destacat la importància de la «coordinació entre tots els cossos» a l’hora d’afrontar la gestió de les emergències.