Inici BENICARLÓ El “peveter faller” será la imatge del cartell de falles 2019

El “peveter faller” será la imatge del cartell de falles 2019

818

El foc i la dolçaina són el tàndem elegit pels artistes fallers Fernando Foix i José Manuel Ávila per a construir un peveter que simbolitzarà el pròxim any faller. L’emblema olímpic i faller al mateix temps serà el protagonista de quatre cartells diferents que anunciaran els principals esdeveniments de les Falles de Benicarló.

El regidor de Festes i Falles, Ilde Añó, i el president de la Junta Fallera, Fede Guimerà, han presentat aquest matí els diversos cartells que representaran els principals esdeveniments fallers d’aquest curs; la despertà, l’exaltació, les falles i l’ofrena. Com a novetat, aquest any, Ajuntament i Junta Fallera han encomanat aquest treball artístic a professionals amb reconeguda experiència a l’àmbit de les falles i el disseny gràfic, Fernando Foix i José Manuel Ávila.

Els artistes seleccionats, que han treballat conjuntament, han fet ús de diverses disciplines artístiques tal com es pot veure als cartells: la il·lustració digital i la fotografia blanc i negre. Tot el disseny està ple de metàfores i referències a les falles benicarlandes però també a allò que representa l’encesa i l’apagament del peveter olímpic, cosa que fa d’aquest emblema un producte arredonit. Un peveter compost per una dolçaina i un foc entorxat, una mà fallera que sosté el peveter, colors plans i cridaners o la tipografia gran que emmarca la il·lustració principal són elements fàcils d’interpretar per a tot aquell coneixedor de les falles de Benicarló però també per aquell que no les ha viscut mai.

Els artistes han volgut que aquest emblema, atractiu per la seua composició visual, servisca tant a l’ajuntament com la junta fallera per a il·lustrar tots els esdeveniments que s’emmarquen al llarg d’un any faller i siguen per tant fàcils de reconèixer. Per tal motiu han creat una família de cartells al voltant d’aquest, canviant la gama de colors correlatius a l’esdeveniment que anuncien.

Així, els cartells es podran veure de manera física al municipi benicarlando però també a les xarxes socials a les dates pròximes dels esdeveniments anunciats; la despertà del 24 de novembre, l’exaltació l’1 de desembre, les falles del 2 al 19 de març i l’ofrena el 17 de març.

Article anteriorLa réplica de la Santa María registra mas de 2.500 visitas
Article següent(Última galeria) Peníscola en Festes 2018