Inici BENICARLÓ El Mucbe reivindica la creativitat de les dones artesanes valencianes

El Mucbe reivindica la creativitat de les dones artesanes valencianes

85

L’exposició «Dona artesana» inclou obres elaborades amb tècniques com el cartó pedra, la ceràmica, el vidre, l’orfebreria o la cistelleria. Es podrà visitar fins al 3 d’abril.

La directora general de Comerç, Rosa Ana Seguí, el director del Centre d’Artesania de la Comunitat Valenciana, Miquel Clemades, i la regidora de Comerç de l’Ajuntament de Benicarló, Clara Cid, van inaugurar divendres passat la mostra «Dona Artesana», una producció del Centre d’Artesania de la Comunitat Valenciana inspirada en les dones artesanes i en el treball que realitzen com a via d’expressió i de creativitat.

La mostra recull els treballs de dones de trajectòria, formació, orígens i vides molt diferents, que donen a conéixer el seu mestratge en el camp de l’artesania fent servir tècniques tan dispars com el cartó pedra, ceràmica, vidre, orfebreria, cistelleria, manipulació de fibres vegetals, estampació en seda o gravat.

El que d’alguna manera uneix tots els treballs exposats és una aposta de totes les artesanes per l’ús de materials de primera qualitat, per la dedicació plena, per la supervisió de cada fase del procés creatiu i productiu de les peces, pel seu respecte a la natura i la seua aposta per la sostenibilitat, per la personalització del producte, i en definitiva, per la seua capacitat innata de ser reflex de les seues produccions, és a dir, úniques i genuïnes.

La mostra es pot visitar fins al 3 d’abril a la planta baixa del Mucbe.

Article anteriorPeníscola amplia la plantació d’arbres
Article següentEl vaixell de rescat Aita Mari atraca al port de Vinaròs