Inici BENICARLÓ El Mucbe mostra les experiències artístiques compartides de Fernando Peiró Coronado

El Mucbe mostra les experiències artístiques compartides de Fernando Peiró Coronado

80

La relació de l’artista amb José Antonio Labordeta, Carles Santos i Josep Igual va donar com a resultat un conjunt d’obres que es podran visitar fins al 4 de desembre

El Mucbe acull a partir d’avui l’exposició «Con-jugant emocions», una mostra d’obres de l’artista Fernando Peiró Coronado realitzades conjuntament amb el poeta José Antonio Labordeta, el músic Carles Santos i l’escriptor Josep Igual.

El regidor de Cultura, Pedro Manchón, acompanyat de la filla de Peiró Coronado, Mamen Peiró, i del crític literari Josep San Abdón, ha inaugurat l’exposició, que el regidor ha qualificat com «una mostra més que evident del valor humà i de les capacitats artístiques de Fernando Peiró Coronado».

En l’exposició, el quefer pictòric de l’artista es complementa i s’expandeix a altres disciplines, fruit de la relació i la col·laboració amb Labordeta, Carles Santos i Josep Igual, de manera que la pintura es fusiona amb la música i la poesia.

Amb Labordeta, la relació comença a finals dels anys 50. Fruit d’aquesta relació i de la inquietud creativa de tots dos, anys més tard, es plantegen l’aventura d’enllaçar els seus treballs, de forma que naixen un conjunt d’obres que s’exposaran a principis dels anys 70 en galeries de Madrid, Barcelona, Mallorca i Castelló. En l’exposició es poden contemplar les obres que no es van arribar a vendre en el seu moment.

Ja en la dècada dels 2000 i aprofitant les possibilitats tecnològiques del moment, Peiró Coronado emprén una experiència similar amb el seu amic i poeta Josep Igual. En aquesta ocasió, el seu treball conjunt es tradueix en una sèrie de litografies en les quals es conjumina pintura i poesia. Numerades i intervingudes a mà individualment, es van oferir al públic en carpetes amb 6 exemplars. A més d’aquests poemes visuals, també s’exposen nou obres de Peiró Coronado seleccionades i comentades per Josep Igual.

Finalment, la música de Carles Santos i la pintura de Peiró Coronado es fonen en l’obra ‘Amb l’acord de l’acord del cor’. Una cacofonia al més pur estil Santos que dona títol a un quadre-piano pintat el 2009 i que, com deia Carles Santos «funciona a manera de partitura gegant d’una música que sona en el teclat».

La mostra es podrà visitar a la capella del Mucbe fins al proper dia 4 de desembre.

Article anteriorUlldecona: preparant Sant Lluc
Article següentL’Ajuntament treu a licitació la reparació de 8,9Km dels camins rurals Cometes, Melilles, Racons i Xivert