Inici BENICARLÓ El Mucbe acull una exposició d’orquídies autòctones

El Mucbe acull una exposició d’orquídies autòctones

312

El Mucbe acull a partir de hui divendres ‘Les nostres orquídies’, una exposició fotogràfica que permet acostar a l’espectador al coneixement de les orquídies autòctones. L’autor de les obres exposades, Lluís Ibàñez Melià, proposa un doble discurs en el recorregut de la mostra: l’ètic i l’estètic.

Avui a les 19.00 hores s’inaugurarà al Mucbe l’exposició ‘Les nostres orquídies’, una mostra fotogràfica del benicarlando Lluís Ibàñez Melià, que proposa un recorregut per la varietat d’orquídies autòctones.

L’exposició, organitzada per la Penya Setrill i l’Ateneu de Natura (ADN), és una mostra de quasi 50 fotografies, que ofereix a la gent la possibilitat de fer una mirada a la biodiversitat autòctona de la mà de les orquídies, descrites per part de l’ADN com «menudes, discretes, escasses, diverses; amenaçades sovint, remotes de vegades; però sempre bellíssimes».

Les obres d’aquest fotògraf benicarlando, combinen un doble discurs: l’ètic i l’estètic. Per una banda hi ha una clara intenció artística per tal d’oferir aquestes flors de manera pura i eixuta a l’espectador. D’una altra, hi ha una ferma voluntat de transmetre un discurs conscient sobre la necessitat de conservar el patrimoni natural.

Sobre les orquídies que retrata l’autor, explica Enric Forner, membre de l’Ateneu de Natura que «totes les fotografies s’han pres al camp i no s’ha fet cap intervenció sobre les plantes. Totes són del territori proper que transita el fotògraf, les dues marges del Sénia, àrea d’unitat geomorfològica i complexitat geològica, paisatgística i, botànica». Cal dir que cada fotografia porta al paspartú, anotat amb llapis, el nom científic de l’espècie (a l’esquerra) i el nom popular o popularitzat (a la dreta). L’exposició es podrà visitar fins al 17 de febrer.

 

Article anteriorBalanç del Festival Art Xoc 2019
Article següentResultats del C.N. Vinaròs en el Campionat Autonòmic Infantil