Inici BENICARLÓ El Mercat Immobiliari en el Maestrat arran del coronavirus (reportatge)

El Mercat Immobiliari en el Maestrat arran del coronavirus (reportatge)

288

 Vam començar l’any optimistes caminant cap a la primavera i encara que la majoria de nosaltres havíem sentit que a la Xina havia aparegut un tipus de grip anomenat Covid-19, no ens plantejàvem que arribaria aquí tan prompte i que canviaria les nostres rutines, hàbits i comportaments com ho ha fet.

Normalment la primavera és un dels moments de l’any en què les agències immobiliàries fan més operacions tant de venda com de lloguer. Este any amb l’arribada del Covid-19 la situació ha canviat, aturant pràcticament l’activitat Immobiliària. La impossibilitat de viatjar i la incertesa del que passarà han sigut les claus d’aquest canvi.

Moltes demandes de lloguer turístic per a l’estiu han sigut cancel·lades, especialment les de turistes que venien de països europeus. El fet d’haver de vindre amb avió, espai tancat i totes les mesures de seguretat que s’han de salvar, han fet que molts d’aquests turistes hagen decidit no anar de vacances a països estrangers o fer-ho a destins propers.

Es preveu que este any l’ocupació vindrà d’un turisme més de proximitat, és a dir, gent del país que vol gaudir de platja o turistes de països veïns com França que per proximitat i cost han decidit no deixar de fer les seves vacances a Espanya. El comportament del virus també ha influït en aquesta decisió, ja que suposadament a les zones humides i més caloroses tipus Vinaròs el virus té més dificultat per sobreviure.

Sembla clar que este estiu serà diferent. Els turistes hauran de respectar les mesures de seguretat adoptades pel govern en platges, piscines, restaurants, bars i llocs d’oci. Es preveu que hi haurà molta més demanda d’activitats a l’aire lliure com activitats de turisme rural, senderisme, etc.. i la gent intentarà fugir del turisme de grans aglomeracions i espais tancats propi de les grans capitals.

L’arribada del Covid-19 també ha comportat un canvi en el gust dels compradors i en el tipus de demanda de propietats, les persones que volen comprar busquen propietats on es puga gaudir d’espais exteriors; apartaments amb grans terrasses, pisos amb balcó, xalets amb jardins i zones exteriors amplies, lluminoses i ben orientades.

És evident que la crisi del Covid-19 està afectant el sector immobiliari. No es preveu que siga tan forta com la que va tindre lloc l’any 2007 i a més la reacció tant del Banc Central Europeu injectant liquiditat al sistema, com de la Unió Europea i el govern està sent molt millor que el 2007. Així i tot s’espera que el preu dels pisos de venda puga anar a la baixa entre un 5 i un 15%.

Signa:

Estate Vinaròs
Carrer del Professor Agustí Comes, 5, bajos, 12500 Vinaròs, Castellón
Teléfono: 964 82 50 48

Article anteriorCàlig destina 37.000 euros a un nou Pla d’Ocupació Local
Article següentRituales Mágicos para la Noche de San Juan