Inici PREMSA VALENCIANA El mal estat del nou parquet no deixa entrenar al pavelló de...

El mal estat del nou parquet no deixa entrenar al pavelló de Vinaròs

489

Així ho declaren sis clubs esportius i lamenten no poden entrenar pel mal estat del nou parquet i la resta d’instal·lacions

El parquet sols té un any però rellissa i provoca lesions.

Els clubs demanen inversions: l’Ajuntament tampoc ha executat el cobriment de la pista del col·legi Sant Sebastià, aprovada en els pressupostos participatius.

El parquet del pavelló poliesportiu es va canviar l’any passat però que continua sent especialment relliscós i provoca lesions, i per això les entitats esportives que habitualment entrenen en el pavelló esportiu municipal, han denunciat les males condicions en les quals entrenen, a causa de la manca d’infraestructures i la mala qualitat d’aquest parquet.

Representants dels clubs Bamesad, futbol sala, l’handbol, el bàsquet, el voleibol i el patinatge, amb un total d’unes 450 persones federades que solen entrenar en el pavelló, van comparéixer conjuntament per a explicar que en els últims quatre anys “no s’ha invertit en infraestructures esportives i el que s’ha fet, s’ha fet malament”. Ray Santana, director esportiu del bàsquet Vinaròs va assenyalar “se está quedando atrás respecto a otras poblaciones del entorno incluso más pequeñas en instalaciones y apoyo al deporte”. També va assegurar que Vinaròs “tiene una gran cantera deportiva, pero también las peores instalaciones desde Tortosa hasta Torreblanca”.

L’última inversió realitzada va ser el canvi de parquet del pavelló poliesportiu al novembre del passat, una renovació que ha empitjorat les condicions d’entrenament dels esportistes en ser molt esvarós i ocasionar freqüents lesions. “El parqué ha salido rana, prácticamente no se puede entrenar. Hay clubs muy afectados por ello, como Bamesad, el patinaje, que ha optado por entrenar en el colegio de la Misericordia, y el baloncesto, que ha tenido que suspender muchos partidos o cambiarlos al suponer un peligro para la integridad de los deportistas”, va explicar. Els representants dels clubs assenyalen que un any després del canvi del pis, l’Ajuntament segueix sense aportar una solució, “lo cual supone competir en inferioridad de condiciones con los demás clubs”. Una de les mesures que l’Ajuntament vol intentar aplicar per a donar solució a l’esvarós del pis, segons van assenyalar, és un líquid que els minimitze, “pero hace ya tiempo que quieren aplicarlo y aun no lo han hecho”.

La pista del col·legi Sant Sebastià
D’altra banda, aquests clubs també acusen l’Ajuntament de no haver executat una proposta aprovada en els passats pressupostos participatius que consistia en el cobriment de la pista esportiva del col·legi Sant Sebastià. Un projecte que en el seu moment es va dir que s’inclouria en el Pla Edificant, encara que en les millores previstes en el col·legi per un import de 400.000 euros no consta aquesta actuació. “Ens preguntem què ha passat amb els diners per a aquest projecte que tenien previst en els pressupostos participatius”, lamenten.
De moment, hi ha clubs com el bàsquet o el voleibol que opten per entrenar en l’IES Leopoldo Querol, que està cobert, però la pista és xicoteta i no reuneix les condicions per a albergar partits de competició. El club de patinatge, per part seua, ha optat per no utilitzar tampoc el pavelló i fer-lo al pati del col·legi de la Misericòrdia. “Nos preguntamos qué ha pasado con el dinero para este proyecto que tenían previsto en los presupuestos participativos”, assenyala.

L’alcalde i el regidor d’esports han manifestat el seu compromís per a solucionar la situació en una reunió en els afectats, però a hores d’ara, cal esperar fins als pròxims presupostos.

Article anteriorXerta: Festa de Sant Martí
Article següentAliment Marbó : menús caseros para estas fiestas