Inici PEÑÍSCOLA El Galió Andalusia arriba a Peníscola

El Galió Andalusia arriba a Peníscola

548

– Aquesta rèplica de galió espanyol del segle XVII serà a la ciutat papal fins dilluns que ve i pot visitar-se de 10.00h a 20.00h

– Hui dijous, primer dia d’obertura al públic, ha rebut la visita de regidor de Cultura, Ramón Simó i l’alcalde, Andrés Martínez, que han pogut conéixer les diferents estades i la història del vaixell

– En el seu actual periple, després de salpar des de Sevilla cap a la costa valenciana, recalava en la capital fins a arribar en aquests dies a Peníscola, els dos únics ports de la Comunitat triats en aquesta ocasió.


Peníscola (08-04-2021).- El Galió Andalusia, després d’atracar en el port de Peníscola aquesta setmana, ha obert hui les seues portes als visitants que vulguen conéixer la història d’aquest vaixell, rèplica d’un galió espanyol del segle XVII.
Aquest tipus d’embarcacions van protagonitzar les rutes comercials i culturals que, durant més de tres segles (XVI- XVIII), van unir Espanya amb Amèrica i Filipines a través de les anomenades flotes d’Índies, els seus periples té ara com a objectiu divulgar la història de la navegació espanyola.

Després de recalar a València, el galió ha arribat a Peníscola i es pot visitar des de hui mateix i fins el pròxim dia 12 d’aquest mes, en horari de 10.00h a 20.00h.
Hui, primer dia d’obertura al públic, ha rebut la visita de regidor de Cultura, Ramón Simó i l’alcalde, Andrés Martínez, que han pogut conéixer les diferents estades i la història del vaixell.
“És molt significatiu que la Fundació Nao Victoria, responsable d’aquest galió, sempre trie Peníscola com a port en les seues rutes, ens enorgulleix” ha valorat el propi primer edil, que ha felicitat la tripulació del galió pel seu treball.


“La seua voluntat de divulgació de la història naval del nostre país, en un enclavament amb tanta història com Peníscola, sempre suma” ha agraït Martínez.

POEMA POR JULIÁN ZARAGOZÀ

Article anteriorBenicarló: s’amplien les caixes niu per a protegir les falcilles i lluitar contra els insectes
Article següentActualización de las medidas frente a la Covid por la Generalitat Valenciana