Inici BENICARLÓ El Fons de Cooperació Municipal ha destinat quasi 29 milions d’euros als...

El Fons de Cooperació Municipal ha destinat quasi 29 milions d’euros als ajuntaments de la província de Castelló des de la seua posada en marxa

84

El Fons de Cooperació Municipal ha destinat quasi 29 milions d’euros als ajuntaments de la província de Castelló des de la seua posada en marxa

En les comarques de Baix Maestrat i Els Ports les ajudes del Fons de Cooperació Municipal en els 5 anys han significat un total de 5.417.730 €

La directora territorial de presidència destaca el caràcter no finalista del fons i l’autonomia municipal per a gestionar-lo

Els 135 municipis de la província de Castelló han rebut un total de 28.247.511 euros en els cinc anys en què el Consell del Botànic ha fet realitat la implantació del Fons de Cooperació Municipal. En el conjunt de la Comunitat, aquest fons posat en marxa pel Consell en 2016, ha suposat una injecció de 330 milions d’euros.

La directora territorial de presidència a Castelló, Eva Redondo, ha destacat el caràcter universal i no finalista d’aquestes aportacions que “permet als ajuntaments destinar els recursos assignats a aquelles necessitats que consideren més oportunes per als interessos dels seus veïns”.
Per a Eva Redondo la consolidació d’aquest fons “És una prova de la vocació municipalista del Consell del president Ximo Puig que atorga als ajuntaments finançament i capacitat per a gestionar els seus propis recursos”.

En aquest sentit, ha recordat també l’aprovació i posada en marxa de l’El Fons de Cooperació Municipal per a la lluita contra el despoblament que en aquesta anualitat repartirà 1.503.605 euros entre els 85 municipis de la província de Castelló inclosos en la xarxa de l’Agenda Valenciana Antidespoblament (AVANT).

Nova Llei

La setmana passada les Corts van aprovar la Llei del Fons de Cooperació Municipal, l’instrument que dóna seguretat jurídica a aquest sistema de finançament per als municipis que presten serveis públics essencials des de la proximitat, amb la finalitat de garantir la cobertura de les necessitats bàsiques de la ciutadania en el marc de les seues competències.

La Generalitat mantindrà la seua aportació al projecte per a l’any vinent amb un import de 40 milions d’euros, que se sumarà a les aportacions de les diputacions adherides al fons, és a dir de Castelló i València, consolidant-se com el millor instrument de suport financer als ajuntaments de la Comunitat Valenciana.

Cal recordar que el fons té com a objectiu promoure l’equilibri econòmic dels ens locals de la Comunitat Valenciana i la realització interna del principi de solidaritat, a fi de contribuir al fet que els diferents nuclis i entitats de població compten amb la dotació adequada per a la prestació dels serveis de competència local.