Inici VINARÒS El debat a la taula, com retindre la joventut a Vinaròs

El debat a la taula, com retindre la joventut a Vinaròs

1087

La taula de desenvolupament social va destacar en matèria de població que les persones amb discapacitat haurien de constituir un dels sectors específics del veïnat als quals prestar atenció. Es va fer constar també en el debat la tendència a l’envelliment de la població i es va afirmar que això però no és cap problema, sino que el problema resideix en la dificultat de retenir i atraure gent jove i families joves.

Respecte a la gent gran es va assenyalar la necessitat de millorar les seues condicions de vida amb el foment d’hàbits saludables i considerar els problemes de conectivitat que té la gent gran que viu a les zones turístiques nord i sud. També es va proposar que l’entorn urbà siga més agradable, amb zones verdes amb més ombra i arbres als carrers.

A més, per tal de retindre gent jove a Vinaròs es van assenyalar diferents idees i iniciatives. Una d’elles va ser la de diversificar l’economia de la zona (diversificació i especialització del turisme, apostar per la renovació dels habitatges, la instal·lació de plaques solars i eficiència energética  per a un sector de la construcción amb més perspectiva de futur). Una altra de les idees proposades va ser incidir en la formació, apuntant en este sentit que cal tindre les branques de Formació Professional més adequades al teixit productiu de la zona i que es fomente que els i les joves universitaris de la comarca puguen fer les seues practiques a Vinaròs, en insitucions i centres com l’hospital, el jutjat, etc.

Quan al veïnat immigrant, es va assenyalar la tendència a la concentració en zones vulnerables per raons socioeconòmiques, normalmente en trams de dos o tres carrers on hi ha habitatges en mal estat, amb un espai públic poc cuidat i problemàtiques socials.

Article anteriorMillores al passeig de Vinaròs
Article següentEntrevista Sebastian Espuny, llei de protecció de dades