Inici BENICARLÓ El ‘Coromines’ reivindica millores estructurals

El ‘Coromines’ reivindica millores estructurals

544

Aquesta setmana l’IES JOAN COROMINES és portada de la revista 7dies actualitat de Benicarló, per la seua reivindicació de les reformes al centre. Baix reproduïm la nota de premsa, junt amb algunes fotografies no publicades abans, que parlen també per si soles.

 

NOTA INFORMATIVA DE L’IES JOAN COROMINES

Després de la pregunta formulada al plenari de l’Ajuntament de Benicarló sobre quan s’iniciarien les millores al Joan Coromines i atés que ben segur que una part de la població no coneix les nostres reivindicacions, des de la direcció de l’IES Joan Coromines volem recordar a l’opinió pública les mancances estructurals que pateix des de fa molts anys el nostre centre.

A hores d’ara i després de diversos escrits adreçats a l’Administració, continuem tenint greus problemes d’accessibilitat. No hi ha cap infraestructura que permeta a cap membre de la comunitat educativa amb mobilitat reduïda poder accedir ni a la sala d’actes ni a determinades aules específiques com ara laboratoris o aula de Dibuix. En uns moments en què hom coincideix que s’ha de garantir la igualtat d’oportunitats i la integració de tothom ens trobem en una situació impròpia dels temps que vivim.

Els problemes d’audició a les aules, amb una estructura antiga per massa elevada, dificulten la comunicació a l’hora de parlar, amb els consegüents problemes de salut que se’n poden derivar.

El gimnàs és de dimensions reduïdes per a les necessitats objectives del centre. Sort encara que disposem de dos pistes per a la pràctica de l’esport.

Una biblioteca ben dinamitzada però també menuda on no hi ha lloc material per a les novetats editorials que es van adquirint.

Els departaments didàctics no disposen d’espai on reunir-se, algunes aules específiques com ara la de Música s’han fet sobre espais que inicialment estaven destinats a altres menesters.

Especialment sagnant resulta la situació dels antics tallers de metall. Un espai molt gran que es plou tot els dies de pluja i del qual hi ha informes en què se n’especifica la seua perillositat. Amb una bona planificació i la inversió necessària, amb aquests terrenys quedarien solucionats molts dels problemes d’infraestructures que pateix el nostre institut. A hores d’ara no pot ser altra cosa que magatzem d’objectes sense massa valor perquè des de fa més de vint-i-cinc anys no es pot utilitzar.

Amb la previsió del programa Edificant l’any 2017, ens vam fer moltes il·lusions. El fet és que a hores d’ara no s’ha concretat res des de l’Ajuntament i hem anat passant amb bones paraules però pensem que ja ha arribat el moment que l’opinió pública conega quina és la situació de les nostres infraestructures i que no sabem encara ni quan ni com es posarà el fil a l’agulla.

Malgrat tot i gràcies al compromís del claustre de professorat, a l’ajut imprescindible de l’Associació de Pares i Mares i de tot el personal no docent i a l’entusiasme del nostre alumnat continuem treballant amb il·lusió i en contínua renovació per un ensenyament públic, de qualitat i en valencià.

Fotos J. Maestro

 

Portada del 7dies actualitat de Benicarló

Article anteriorVisita del president de la Diputació al Parc de Bombers
Article següentInauguració del nou local de Halcón Viajes (Vinaròs)