Inici COMARQUES ALT MAESTRAT El Consell inicia a Vallibona la instal·lació de caixers automàtics en municipis...

El Consell inicia a Vallibona la instal·lació de caixers automàtics en municipis en risc de despoblació

160

• Vallibona, els Ports, estrena caixer automàtic per primera vegada en la seua història
• La directora general de AVANT ha assenyalat que “es tracta d’una acció pionera” i constitueix “un dret per a les persones que viuen en el món rural”
• La Generalitat inverteix 7.830.000 euros en aquesta actuació, adjudicada a CaixaBank, per a l’eliminació de l’exclusió financera que pateixen alguns municipis de la Comunitat

El Consell ha iniciat la instal·lació dels 135 caixers automàtics en municipis de la Comunitat que no compten amb serveis financers bàsics, especialment en localitats en risc de despoblació. La localitat castellonenca de Vallibona, situada a la comarca dels Ports, estrena aquest dijous el seu primer caixer automàtic. A Vallibona li seguiran una altra dotzena de caixers que s’instal·laran a les comarques més despoblades de València i Alacant abans de finalitzar l’any. La previsió és que a l’abril de 2022 estiguen tots en funcionament.

Amb aquesta iniciativa la Generalitat pretén acabar amb l’exclusió financera que pateixen alguns municipis i nuclis de població de la Comunitat Valenciana. L’actuació, que ha sigut adjudicada a CaixaBank compta amb una inversió de 7.830.000 euros, de 2021 a 2025.

La directora general de l’Agenda Valenciana antidespoblament, el director general de l’IVF, Manuel Illuecade, Jeannette Segarra, la directora territorial de Presidència a Castelló, Eva Redondo, i Manuel Bañuls, director d’Institucions de CaixaBank en la Comunitat Valenciana, han visitat aquest dijous la localitat de Vallibona, acompanyats pel seu alcalde Juan José Palomo.
Per a Segarra “es tracta d’una acció pionera en la lluita contra la despoblació” que constitueix “un dret per a les persones que vénen en el món rural” i ha assenyalat que “no és el mateix tancar una oficina bancària en qualsevol ciutat, que fer-ho en algun d’aquests municipis, ja que és l’única que tenen i l’únic mitjà d’accedir a aquests serveis”.

Dels 135 municipis o pedanies on s’instal·laran els caixers, 53 corresponen a la província de Castelló, 58 es col·locaran a València i 24 a Alacant. Cap d’aquests municipis compta fins al moment amb serveis bancaris bàsics el que obliga els seus habitants a desplaçar-se a altres localitats.

Per a Juan José Palomo “a Vallibona partíem del no-res, és la primera vegada que tenim aquest servei que sobretot beneficiarà als veïns de Vallibona que havíem de desplaçar-nos 45 minuts fins a Morella per a fer una tasca tan bàsica com traure diners, amb les dificultats que això suposava per a les persones majors”. L’alcalde de Vallibona ha celebrat aquesta iniciativa que també “ajudarà al turisme que ens visita cada cap de setmana i a l’estiu, tan important per a la nostra economia”.

El director d’Institucions de CaixaBank a la Comunitat Valenciana, per part seua, ha posat en valor “la iniciativa de la Generalitat per a evitar l’exclusió financera, al que se suma el compromís de CaixaBank per a no abandonar municipis en els quals és l’única entitat i el servei de les oficines mòbils del banc que arriben a quasi 72.000 residents en 71 municipis en risc d’exclusió financera en la Comunitat Valenciana”.

 

135 municipis

A més de Vallibona, a la província de Castelló la mesura beneficiarà a les poblacions d’Aín, Alcudia de Veo, Ares del Maestrat, Castellfort, Xiva de Morella (Morella), Eslida, Herbés, La Jana, La Mata de Morella, Olocau del Rey, Palanques, Portell de Morella, Serratella, Sant Rafael del Rio, Tírig, Todolella, Vilar de Canes, Venda de Sant Antonio (Cabanes), Villores, Zorita del Maestrazgo, Algimia de Almonacid, Almedíjar, Arañuel, Argelita, Ayódar, Bejís, Benafeer, Castellnovo, Caudiel, Chovar, Cirat, Cortes de Arenoso, Sant Vicent de Piedrahita (Cortes de Arenoso), Espadilla, Fanzara, Fuentes de Ayódar, Geldo, Ludiente, Matet, Montán, Pina de Moltalgrao, Puebla de Arenoso, Sot de Ferrer, Teresa, Toga, Torás, el Toro, Torrechiva, Vall de Almonacid, Villanueva de Viver i Zucaina.

A la província de València els caixers s’instal·laran en els municipis d’Albalat dels Tarongers, Alfara de la Baronia, Algar del Palància, Algímia d’Alfara, Gátova, Petrés, Quart de les Valls, Torres Torres, Cases de Bárcena (València), Benifaraig (València), Borboto (València), Poble Nou (València), Almoines, Benicolet, Benirredrà, Bufali, Carrícola, Guadasséquies, Guardamar de la Safor, Llocnou de Sant Jeroni, Montitxelvo, Palmera, Palomar, Pinet, el Real de Gandia, Salem, Benagéber, Beneixida, Benicull de Xúquer, Benimuslem, Calles, Castielfabib, Cerdà, Chera, Chulilla, Cortes de Pallás, Jalance, Cotes, Dos Aguas, Estubeny, Gestalgar, Granja de la Costanera, Llaurí, Llocnou d’en Fenollet, Millares, Rotglà i Corbera, Sant Joanet, Sellent, Senyera, Sot de Chera, Teresa de Cofrentes, Torrebaja, Vallés, Zarra, El Mareny de Barraquetes (Sueca), El Saler (València) i Perellonet (València).

A la província d’Alacant, es tracta de les localitats d’Almudaina, Alqueria d’Asnar, L’Atzúbia, Beniardá, Benigembla, Benimeli, Daya Vieja, Fachega, Famorca, Llíber, Setla de Nunyes (Muro d’Alcoi), Benamer (Muro d’Alcoi), Quatretondeta, Ràfol d’Almúnia, Sagra, Sanet y Negrals, Vall d’Alcalà, Vall de Laguar, El Del patrimoni reial (Crevillent), Sant Felip Neri (Crevillent), El Mundamiento (Orihuela), La Matança (Orihuela), El Escorratel (Orihuela) i Barba-rossa (Orihuela).

Article anteriorXocolate, torrons i dolços nadalencs: Fira Lluís Santapau
Article següentBenicarló sol·licita col·locar gàbies per a capturar senglars en zones agrícoles