Inici COMARQUES El Consell garanteix el servei de radiodiagnòstic del Departament de Salut de...

El Consell garanteix el servei de radiodiagnòstic del Departament de Salut de Vinaròs

320

– L’Hospital Comarcal compta entre els seus serveis amb la realització de tècniques radiològiques com la tomografia i l’ecografia

– El nombre de persones adscrites al departament ascendeixen a 89.000 en SIP

El Ple del Consell ha aprovat la proposta per a donar compte de la declaració d’emergència en la qual s’ordenen les actuacions necessàries per a garantir una adequada assistència sanitària en el servei de radiodiagnòstic del Departament de Salut de Vinaròs.

L’Hospital Comarcal de Vinaròs compta en la seua cartera de serveis amb la realització de les tècniques radiològiques diagnòstiques com la tomografia computada (TAC) i també amb la tècnica d’exploració d’ecografies.

Diferents circumstàncies han provocat que l’actual plantilla es veja minvada, per la qual cosa per a garantir la continuïtat de l’assistència sanitària s’ha recorregut a la col·laboració d’empresa externa.

Les persones adscrites al Departament de Salut de Vinaròs (89.000 SIP), així com aquelles desplaçades ateses per ser una zona d’atracció turística internacional, fan que la població potencialment atesa siga de més de 300.000 persones en període estival.

Referent a això, es tracta de la contractació d’especialistes en Radiologia, a través d’una empresa externa (comercial ASCIRES), per a realitzar guàrdies de presència física a l’hospital comarcal de Vinaròs i que ha sigut gestionat mitjançant un expedient de contractació que tindrà vigència durant el temps necessari fins es cobrisquen les places vacants.

L’objectiu és que no es veja afectada l’activitat assistencial programada a l’Hospital i garantir així l’atenció dels pacients, evitant d’aquesta forma la creació de demores.

Aquests professionals garanteixen l’assistència als pacients en l’horari de guàrdies (laborables des de les 15 hores fins a les 8 h de l’endemà), caps de setmana i festius (24 hores).

Aquesta mesura s’ha pres després d’esgotar-se tots els mitjans per a cobrir vacants (crida a bossa, publicació ofertes en Col·legis professionals…)

Actualment hi ha una plantilla activa de 5 especialistes en Radiologia a l’Hospital comarcal de Vinaròs, 1 vacant sense cobrir i un contracte de guàrdia sense cobrir. Està previst que quan finalitze la instal·lació de la nova ressonància magnètica es creuen altres dues places de radiologia.

Article anteriorEs cancel·la la Caminada Popular per l’alerta taronja
Article següentRiu Ebre: últim dia de gener a Tortosa