Inici VINARÒS El col·legi Jaume I encara el tram final de les obres

El col·legi Jaume I encara el tram final de les obres

423

Text: Ajuntament / Fotos: Julián Zaragozà

El projecte avança a bon ritme i en les properes setmanes es preveu que finalitzen totes les feines per a poder iniciar el trasllat dels alumnes

Dimarts matí el conseller d’Educació, Cultura i Esports, Vicent Marzà, ha visitat les obres de construcció del col·legi Jaume I, que s’executen a l’antic camp de futbol. A l’acte ha assistit el director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia i l’alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, acompanyat per la corporació municipal.

La construcció del col·legi Jaume I es realitza gràcies al Pla Edificant de la Generalitat Valenciana, amb una inversió de més de 5 milions d’euros per part del Govern Autonòmic, mentre que l’Ajuntament de Vinaròs ha assumit totes les tramitacions administratives del projecte. Les obres, que encaren la recta final, suposaran la construcció de tres grans edificis que es dividiran en les aules d’infantil, primària i el gimnàs polivalent. Així mateix, també disposarà una pista esportiva i pati coeducatiu, a més d’un àgora, tot amb unes instal·lacions que seran 100% accessibles i comptaran amb les últimes tecnologies per oferir una educació de qualitat per als alumnes.

El conseller Marzà ha assenyalat que “el nou col·legi Jaume I permetrà eliminar els barracons perquè l’alumnat i professorat dispose d’unes instal·lacions dignes”. En les seues declaracions ha volgut agrair l’esforç realitzat per part de la comunitat educativa del Jaume I, que tot i les circumstàncies, ha treballat per oferir una educació de qualitat per a tots els xiquets i xiquetes, que en breu podran gaudir de les noves instal·lacions.

L’alcalde Alsina ha destacat que “s’ha hagut de realitzar un llarg camí fins a arribar a la recta final de les obres, d’un projecte que ha sigut possible gràcies a la feina de totes les corporacions municipals des del 2007 fins a l’actual, i sobretot també al Pla Edificant de la Generalitat”. En aquest sentit, Alsina ha assenyalat que “la construcció del col·legi és un bon exemple per mostrar que amb el treball conjunt de totes les administracions i formacions es poden aconseguir grans projectes per a Vinaròs”.

Pel que fa a l’inici de les classes, l’alcalde ha indicat que està previst que al mes de febrer es realitze la neteja de totes les instal·lacions i la posterior distribució del mobiliari a les aules, un cop fet, llavors ja es podran iniciar el trasllat dels barracons al nou col·legi.

Per la seua banda, la directora del futur centre educatiu, Olga Mulet, agraïa la implicació de l’Ajuntament i Generalitat Valenciana per fer possible la construcció del nou col·legi, que suposarà una important millora tant per a l’alumnat com per al professorat. Segons afegia, es mostrava molt il·lusionada per fer el trasllat a les noves instal·lacions un cop finalitzen les obres i insistia que els xiquets i xiquetes després de 14 anys podran tindre per fi un col·legi amb totes les prestacions que mereixen.

 

Carril bici

Paral·lelament a les obres de construcció del col·legi Jaume I l’Ajuntament, a través de la Brigada Municipal, ha finalitzat les obres d’ampliació del carril bici de l’avinguda de Leopold Querol per enllaçar-lo amb el nou centre educatiu, amb la finalitat d’oferir una ruta escolar segura que comença des de l’avinguda de Barcelona.

Les feines també han inclós habilitar un pas de vianants elevat al camí dels Boverals per a disminuir la velocitat dels vehicles i properament s’adequarà l’entorn del col·legi Jaume I per facilitar l’estacionament dels autobusos escolars, així com la mobilitat als carrers dels voltants.