Inici VINARÒS El Club Natació Vinaròs es proclama campió de la Copa Autonòmica i...

El Club Natació Vinaròs es proclama campió de la Copa Autonòmica i aconsegueix la classificació per a la Divisió d’Honor

121


El cap de setmana passat el nostre equip viatjava a Castelló per afrontar la Copa Autonòmica de Clubs amb l’objectiu de guanyar aquesta edició i reclamar així el seu lloc a la Divisió d’ Honor.

Amb un equip molt jove però ben equilibrat començàvem la 1a sessió amb algunes victòries que ens generaven bones expectatives. L’eficàcia dels nostres nadadors i nadadores durant tota la jornada ens va permetre acabar la 2a sessió com a líders del campionat. La 3a sessió s’augurava molt compromesa per la dificultat de les proves i el cansament acumulat però el nostre equip va aconseguir mantindre la 1a posició gràcies al seu caràcter i a un gran compromís per part de tot el grup.

Amb gran part de la feina feta quedava tancar la última sessió que es presentava complicada per la proximitat dels rivals en la taula classificatòria i alguns problemes físics sobrevinguts.

Malgrat la gran despesa d’energia generada en les sessions anteriors tot el grup va donar un pas endavant; tots i totes van donar bona mostra de la seua generositat fent un gran esforç per evitar ser superats en la classificació. En aquest “impass” l’equip ens va regalar extraordinàries exhibicions físiques, d’aquelles que fan afició, superant-se a cada prova i fins i tot aconseguint mínimes nacionals. Amb gran emoció per un desenllaç incert finalment xics i xiques van aconseguir la puntuació suficient per mantindre la 1a posició del campionat. Un gran èxit davant uns dignes rivals a qui felicitem i a qui estem agraïts per la seua entrega i esportivitat… Una victòria completa.

Aquesta va ser la classificació final:

1. C.N. Vinaròs                                1.089,00 pts
2. C.N. San Vicente                         1.067,00 pts
3. C.N. Neptuno-L´alcúdia                  963,00 pts
4. C.N. Piscis-Mislata                         917,50 pts
5. C.N. Xàtiva                                     794,50 pts
6. C.N.E. Gandia                                762,50 pts
7. C.N. Villena Alt Vinalopó                623,50 pts
8. C.N. Mediterraneo Valencia           617,00 pts

Els dos primers classificats ascendeixen a la Divisió d’Honor.

Cal esmentar que C.N. Vinaròs es presentava a la copa amb un equip format per 26 nadadors afrontant el repte de la pròpia competició qui normalment posa a cadascú al lloc que la seua realitat mereix.

El nostre club té la peculiaritat de no poder mantindre els seus esportistes en edat adulta ja que molts marxen a estudiar fora, però afortunadament tenim un patrimoni de nadadors que des d’on viuen, estudien i treballen volen seguir representant-nos, cosa que per nosaltres és un honor.

El nostre gruix de nadadors està format per les categories infantil i júnior, després contem amb nadadors de referència com Marc Martí, un Ampostí que aporta un talent espectacular; David Miranda, format des de sempre al club que va anar un pas més allà en la seua estància a Michigan; els germans Vea: Sara i Marc, nadadors d’un alt nivell que sempre han mostrat el seu compromís, i com no David León, que ara no sols nada, si no que també forma als més joves del club. A aquesta veterania, sumem a Joan “Chava”, actualment becat en el centre de tecnificació de Petxina de València; Iker Mas, qui es troba en plena explosió esportiva entrenant en el centre de tecnificació esportiva de les terres de l’Ebre. Daniela Muñoz, Lluna Bordes, Teresa Mones i David Ichim que ja estan acabant la seua etapa en Vinaròs per estudis, així com Gemma Fibla qui ha fet un pas endavant tornant a classificar-se per als campionats nacionals. També tenim entre nosaltres a Hèctor Verdera, un exemple d’algú que mai abaixa els braços; Dario Moros, una persona determinada a treballar dia a dia; Jon Guarch, un valor de futur; Roger Martí, un descobriment en plena ascendència; Ferran Ibañez, carisma pur, de les persones que fan equip; Pau Castejón, un reserva de present que segur serà peça fonamental en el futur; Sofia Ichim, que a poc a poc va assumint la responsabilitat en la papallona; Laia Albalat, molt versàtil i sobretot enamorada del que fa; Gemma Mones, molta classe, però com tot necessita temps; Ariadna Martorell, polivalent i de genètica natatòria; Naiara Pascondea, la que donarà el relleu a les nostres bracistes; les menudes dels Fibla: Teresa i Valèria, que sumaran un altra generació gloriosa a la família i finalment Àfrica Pascual, la més menuda i no menys compromesa. No podem oblidar als nadadors que no han participat a la competició, però que també aporten el seu treball al grup. Hem d’anomenar a un gran formador, a més de pare, un entrenador de la casa: Isidro Martorell, que sense dubte és l’ADN del club. Finalment esmentar la labor d’Albert Delmonte, qui a més de formar els nadadors és el director d’orquestra que els coneix a tots i els procura tot el necessari per millorar. No ens deixarem als membres de la junta regalant temps a què tot això siga possible.

Tot aquest grup humà vol continuar millorant sense perdre l’essència d’un club en un poble que no renunciarà mai a l’esforç per continuar endavant. És molt possible que la categoria de divisió d’honor ens quedi gran però mai deixarem d’intentar formar persones amb els valors de l’esport: compromís, companyerisme i esforç.

Volem, des d’aquestes línies, reivindicar el nostre dret a la pràctica del nostre esport en unes instal·lacions dignes amb el compromís dels nostres dirigents polítics de treballar per fer possible el que simplement ens mereixem. També voldríem felicitar els altres clubs de la Comunitat Valenciana que, igual que nosaltres, mereixen que aquest esport es reconega com una ferramenta útil per als joves per formar-se com a persones.