Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT El Centre d’Interpretació Etnològica de Santa Llúcia d’Alcossebre rep a 1.722 visitants...

El Centre d’Interpretació Etnològica de Santa Llúcia d’Alcossebre rep a 1.722 visitants aquesta Setmana Santa

53

 Aquest espai cultural i turístic municipal, emplaçat en un mirador privilegiat, torna a obrir les seues portes des d’abril fins a octubre, en horari de matí i vesprada

El Centre de Interpretació Etnològica-CIE  de Santa Llúcia d’Alcossebre ha rebut a 1722 visitants en el període de Setmana Santa i Pasqua d’enguany, del 21 de març al 7 d’abril, aprofitant l’alta afluència de visitants que rep la localitat. Del total de visitants, la gran majoria, 1517, han sigut de nacionalitat espanyola, mentre que la resta està repartida entre diverses nacionalitats. El CIE s’està consolidant com un recurs cultural i turístic de primer ordre en el municipi, com demostren les xifres ja que, durant l’any 2023, el van visitar un total de 11.078 persones, duplicant les visites rebudes en 2022.

L’horari d’obertura és de festius i de divendres a diumenge, en els mesos d’abril i maig i de dijous a diumenge fins al 27 juny, de 10.00h a 17.00h i de dimecres a diumenge, en horari de 9.00h a 17.00h, des del 27 de juny al 29 de setembre. Del 2 al 13 d’octubre estarà obert tots els dies en horari de 10.00h a 17.00h. A més, l’Ajuntament ofereix visites guiades gratuïtes durant els mesos de juliol i agost al paratge de Santa Llúcia que inclou l’entrada a l’ermita i al CIE.

El CIE exposa reproduccions de les troballes arqueològiques recuperades durant les successives excavacions en l’ermita de Santa Llúcia, com a peces ceràmiques i d’orfebreria o les construccions de les diferents èpoques. La visita inclou una projecció audiovisual que explica la importància històrica i estratègica de Saint Lucia al llarg de la història.

El regidor de Promoció Cultural, Javi García Pitarch, valora que “els visitants que rep el CIE van augmentant de manera progressiva, gràcies sobretot a la constant promoció que realitzem des de l’Ajuntament, donant a conéixer aquest recurs tan important que recull part de la nostra història i els resultats de les successives excavacions arqueològiques realitzades en eixe espai, de manera atractiva i amena”.